|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Kako da na audio interface Tascam (koji kao i vecina audio interfacea u tom rangu nema ulaze za "inserts") povezem externi dynamic ili efect procesor, ali bez miksera (digitalnog), preko koga su sada povezani i tako ga koristim u cubase okruzenju (taj dyn ili efect procesor), a da to ne bude "partizanski?
Treba mi zbog mobilnog koriscenja na par dana... evo slika uredjaja: prva je kartica, druga je slika dinamickog procesora i treca efect. dakle kako povezati sa dinamickim a kako sa efect? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Jedino sto mi pada na pamet je da preko line output (1,2,3,4) sa Tascama saljes signal u sprave (sto se mislim moze "rutovati" u Nintendu,da send koristi line output-e) i preko line input vracas (kao redovan input)...
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
To je i meni prvo palo na pamet...ali to je ono kako sam rekao partizanski...i pitanje kako ce raditi.
Bas me interesuje jel zna ko, kakav( koji) bi mi to externi audio interface trebao na koji mogu bez ikakvog problema da se prikljuce externi uredjaji (dinamicki i efekt procesori) i da se koriste u cubase-u, mesto njegovih internih procesora, a sve to bez digitalnog miksera i uopste hardverske miksete? Znaci naziv i model kartice...??? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Partizanski...!?!
Pa nije partizanski, mislim, pazi, sprave koje si naveo nemaju nikakve digitalne konekcije, pa ce da mora "partizanski"... Sa druge strane podsecam da neki uredjaji (u koje ne spadaju bas Berindzer i Alesis) kada se kace "partizanski" (analogno) daju poseban sound (skuplje serije Lexicona , TC-ja i slicnih), jer sprave imaju skupe linijske trafo-e i ili vec neku elektroniku... Pa, uzmi bilo koju kartu sa 4/6/8 in-out-a pa je koristi samo za to... Imas neke Maudio fast track-ove i sl...
![]() |
#5 |
banned
|
![]()
Ne postoji drugi način kori?ćenja eksternih sprava kao inserta sem ovog koji je Big naveo... izlaz, sprava, ulaz (return)... 4 kanala odo?e, ali ne mo?e drugačije. Da ima? spdif ili da sprava ima ADAT, to bi moglo izgledati lep?e, ali bi i dalje funkcionisalo na istom principu. Jedina dobra stvar je ?to se to danas mo?e lepo integrisati u Cubase sistem, pa će izgledati preglednije.
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
sta...hocu da prikacim četiri externa uredjaja i koliko mi kanala (in/out) treba???
Taskam ima spdif..ali uredjaji nemaju.. Jel nepostoji neki externi box (sem adat interfacea) koji se moze prikacitai na karticu i dobiti vise kanala u svrsi ulaza za externe procesore? Sta je sa karticama koji na sebi imaju oko 2 ulaza na kojima pise insert-sends? kako tio radi? Last edited by Nemania; 25-10-2010 at 01:33 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
banned
|
![]()
Ako ima? četiri uređaja koji na sebi imaju po dva kanala, dakle, ster'o, to ti je 8 kanala za izlaz i jo? osam return kanala... dakle, ukupno 16 kanala samo za taj mali ruting...
Odgovor na drugo pitanje... postoji, druga audio karta... sa vi?e kanala... Poslednje pitanje mi ba? nije jasno... insert ili send je samo mo?da osnovna namena za koju je određen kanal pravljen, ali je princip isti... zvuk ide u jednom smeru, ne u dva, tako da ti, da bi signal opet snimio u daw, trebaju dva ulaza pride.
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Insert ti je stereo jack (kao za sluske) s' tim da preko jednog salje a preko drugog kanala prima signal... Moze se napraviti "ipsilon kabl" (sa jedne strane stereo jack, a sadruge dva mono (gitarska) jacka)...
Generalan savet bi bio sledeci: Ako su u pitanju gore-pomenuti uredjaji i njima slicni, mislim da nemas racuna da se njakas, jer ces naci sasvim prosecnih VST-ova koji rade ako ne i mnogo bolje od toga... Pogotovo za live, gde se mnogo manje cuje djubrast vst, a mnogo manje opterecuje mashinu, pa i latencija bude manja... Jedino ima smisla ako imas recimo PCM 70-ku ili 90-kec lexicone, pa neki dbx kompresor i tako, a ovo... ...cuvaj kintu...!
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 25-10-2010 at 01:59 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Inače, ako analizira? stvar biće ti jasno za?to na audio interfejsima ne postoje analogne insertne tačke koje rade tokom miksa. Da bi povezao analogni uređaj potreban ti je analogni signal, dakle ne?to ?to je već na hard disku mora prvo da prođe kroz DA konverziju (da bi povezao recimo kompresor), a potom da prođe kroz AD konvertor (da bi ga vratio nazad u DAW). A sve to već postoji u obliku pojedinačnih analognih ulaza/izlaza. Dakle, kao ?to ka?e Kejkz - za 4 stereo sprave ti treba 8 IN /8 OUT. Ustvari, treba ti 10 OUT, po?to nekako mora? da pove?e? i monitore. Pozdrav, Vasa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
...i to sto kazes... Trebalo bi mi za neko mobilno snimanje....pa sam o tome razmisljao i pitao, jbg a na Alesis midi verb sam navikao i solidan mi je... probacu da nadjem nesto od VST, samo ne znam koji vst.. Koji kod plug da sam probao ili mi nije dobar ili ja ne znam da ga podesim...koji su dobri Vst plugs - reverbi? ...ili krajnja solucija da ponesem yamahu.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
XLR konekcije i gubitak | File | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 15-02-2010 03:36 AM |
Pomoc UAD 1 | paki | DSP forum | 24 | 16-05-2008 03:40 PM |
Pomoc !!!!!!!!!!!!!! | Steka | Audio Produkcija - Tehnike | 8 | 04-01-2007 08:46 PM |
Pitanje u vezi midi-USB konekcije | alektom | Computer Hardware | 5 | 17-10-2006 08:19 PM |
Pomoc... | Jonathan | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 9 | 19-01-2006 09:00 PM |