Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-09-2010, 07:42 PM   #1
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

Default Kakva je situacija sa klubskom scenom u Beogradu?

Zdravo drugari,

Htela bih da vas pitam za misljenje o svirkama po BG-u sa repertoarima koji ne obuhvataju narodnu muziku (pop, rock, r&b, domaci i strani). Primetila sam da u poslednje vreme sve vise i vise izviru bendovi koji izvode MTV repertoar, ima li realnog posla i zarade u tome?

Kako doci do ozbiljnih bendova uopste, cini se da su ili zatvoreni za nove clanove kao porodice, ili prevaranti?
Volela bih da cujem vase vidjenje i iskustva.

Pozdrav!

"There is no such thing as standing still when it comes to progress.You're either moving forward,or backwards."
Eeva_r&b is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2010, 06:50 AM   #2
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Kakva je situacija sa klubskom scenom u Beogradu?

Quote:
Originally Posted by Eeva_r&b View Post
Zdravo drugari,

Htela bih da vas pitam za misljenje o svirkama po BG-u sa repertoarima koji ne obuhvataju narodnu muziku (pop, rock, r&b, domaci i strani). Primetila sam da u poslednje vreme sve vise i vise izviru bendovi koji izvode MTV repertoar, ima li realnog posla i zarade u tome?

Kako doci do ozbiljnih bendova uopste, cini se da su ili zatvoreni za nove clanove kao porodice, ili prevaranti?
Volela bih da cujem vase vidjenje i iskustva.

Pozdrav!
koliko sam ja cuo kroz price, prilikom zadnje posete, bendovi sviraju i za 50 Eura na vece !!!???
Kad podele - po 10E svakome.....katastrofa...

Mozda ima i bolje..ali ja ne znam. Ajmo muzicari...da cujemo?

Drugo, mozda niko nece da kaze od sramote za kolio malo svira ILI nece da im neko krade posao i tezge...(pogotovu ako je bolji)
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2010, 11:28 AM   #3
LA-2A
Member

LA-2A's Avatar

bolji bendovi uzimaju finu lovu neki prosek je 40 -50e po osobi za svadbe uzimaju i po 200-250e repertoar jazz,pop,rock i na kraju zdravko colic,bjelo dugme i ostale srackalice ali problem je sto takvih bendova ima sve vise i vise i nije tolko bitno ko bolje zvuci neko ko ima kombinaciju za tezgu znam te znas me
.. ja na primer sa svoim bendom nema sanse da uzmem preko 30e samo zato sto sviram jazz standarde u svakom slucaju po meni je to uzasan posao klasicno prezivljavanje svi pijani ti pevas neki manijak ti se kaci za rukav trazi pesmu a gazda na to kenja da ste glasni

Last edited by LA-2A; 28-09-2010 at 11:40 AM.
LA-2A is offline   Reply With Quote
Old 26-10-2010, 09:08 PM   #4
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Unhappy Re: Kakva je situacija sa klubskom scenom u Beogradu?

To je strasno...ali nazalost takva drzava...U Beogradu sam poslednji put slusao jazz svirku pre 5-6 meseci. Kulturica, prava muzika, matorija ekipa, ali mali broj (odabranih) slusalaca u lokalu.

Sto ja znam od bendova, sviraju rock (i razlicite verzije istog), uzmu po 1000 din za svirku (po osobi) . U Kraljevu sviraju i za 500 din i po 2-3 piva...a onda Dj koji sebe samo tako naziva pusta na Obilicevom vencu Getu i ostali commerc house, prelaze radi utisavajuci prvi i pojacavajuci drugi plejer dok pije koktel i muva klinkice u isto vreme dok mu traje "set" i uzme 100 evra za 2-3 sata drk**a...i onda je on Dj...

Said story...dan mrmota ne prestaje...

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2010, 12:23 PM   #5
saleizkraja
Junior Member

saleizkraja's Avatar

Ja sam zivi dokaz da sve mozes kad to hoces xD Sve zavisi od organizacije, promocije itd itd ako se malo potrudis zaradjivaces lepe parice. .

www.twitter.com/saleizkraja
saleizkraja is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2010, 01:23 PM   #6
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Da... U NS je isto, ali jos gore...

Problem su ljudi koji kontaju da je svirka dobar provod, pa k'o veli, okacis gitaru,nesto drndas,daju ti cugu i za taxi do kuci... I onda glupe gazde skontale da ne moraju da plate ni bednih 300e za bend,kad ima klinaca koji sviraju za picu i kolu...
Kao produkt ovoga je apsurd da po okolnim "selima" imas do jaja bendove i svirke, jer tamo gazde to plate,jer se ionako to vece nigde nista drugo ne desava,pa celo selo dodje u kafanu da cuga i slusa, pa su pazari bolji i imaju racun da plate cak i vise nego ovi u gradu...! Znam nekoliko ekipa koje idu po okolnim manjim mestima i povremeno BG. Reeeetko ko nekad svira ovde...

Bockie is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
bend rock r&b pop klubovi

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules