|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]() nisam imao prilike da se uverim u kvalitet funktion zvuka ali vlasnik ove kompanije ima neke interesantne uvide pa pogledajte |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
A to su?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Bice sad na Parnom valjku, pa idi cuj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
hvala na infou ali ipak bi propustio tu priliku
![]() a cela prica o degradaciji standarda i 24bit/96khz kao o minimumu, prica o rezoluciji ljudske percepcije to mi je interesantno. pitanje za vas koji imate 24bit/96khz, da li je zaista tolika ralika u odnosu na standard? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]()
To jeste jako interesantno kao tema, mada ovako povr?no izneta mo?e da navede na potpuno pogre?ne zaključke.
Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
da ozbiljno pitam
da li ima smisla njegovo insistiranje na 24/96? sta mislite o kretanju ka tome kao standardu? zasto ako je glasna muzika, iskljuciti da i zvuk treba biti kvalitetan. u dobrom glasnom klubu, ljudska buka je zanemarljiva ![]() ja licno obozavam veliki zvuk i mislim da je za pravu uzivanciju neophodan. ![]() Last edited by yoloko; 05-10-2010 at 05:31 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
U klubu u kom je glasnoća takva da je ljudska buka zanemarljiva... posle otprilike 17,9 sekundi razlika između MP3 @320kbps i 24/96 je... stvarno ozbiljno pitaš?
Pozdrav, Vasa P.S. (edit) Evo, neću više da se šalim. U klubu u kom je glasnoća takva da je ljudska buka zanemarljiva... posle jako kratkog vremena razlika između MP3 @320kbps i 24/96 je... zanemarljiva. Takoreći, posle par minuta u bilo kom klubu nema šanse da prepoznaš da postoji ikakva razlika između MP3 i 24/96, a kamoli između CD standarda i 24/96. Čulo sluha ima svoje načine na koje se brani od buke, a prvi je taj da smanji "input gain".
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 05-10-2010 at 05:54 PM. Reason: P.S. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Iz kog je vremenskog perioda pitanje!?
![]() Ne izgleda mi verovatno da neko danas "nema" 24/96 mogucnost, bar da je cuje, kada verovatno svi on board audio adapteri to danas mogu. Ako i postoji jos po koji 16/48, ne mogu opet da verujem da na Rumskom pricamo o ovome sada... da je pre pet ili deset godina.. pa ajde... ![]() Znaci, ako mogucnosti postoje, cak i na najjeftinijim karticama... zasto je problem da se proba i samostalno ustanovi razlika? Ako se razlika ne cuje.. onda je ili do same realizacije monitoring lanca ili do slusaoca, i u oba slucaja mu moze biti svejedno. (ja ne cujem razliku, zato sto ne mogu ili zato sto ne obracam paznju na to, svejedno mi je) "Veliki" zvuk se ne dobija samo promenom sample/rate i rezolucije konvertora. Odnosno... koliko sam do sada iskusio.... to je najmanje bitno za "veliki" zvuk. ![]() pozdrav bogi p.s. da pricamo o 24/192 pa da razumem... ali ovo!?!?! ![]() ![]()
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 05-10-2010 at 06:16 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() No, za sve nas koji rade muziku za običnog korisnika, sla?em se sa AWACS-om! Jebiga, tako ti je to danas! Jedino ti preporučam da za vlastitu kolekciju ide? barem na 24 bit 44100! Pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
dobro ljudi jesam malo zakasnio, priznajem, malo i zalutao, i tek sam sad video da imam takvu kartu.
![]() ![]() zapravo uopste nisam obracao paznju na to, a koliko vidim iz ove Bogijeve recenice "(ja ne cujem razliku, zato sto ne mogu ili zato sto ne obracam paznju na to, svejedno mi je)" i opravdano, jer vecina ima slican stav. nista, odoh, prvo da isprobam sinteve, i sinteza me (sto je cela poenta za itb) interesuje kako zvuci. izvinite opet na amaterizmu ![]() poz Last edited by yoloko; 05-10-2010 at 08:11 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Urei 1176LN+Tube Tech+Ensoniq Paris+Behringer | idekius | Razno | 15 | 19-06-2006 04:24 PM |
finest tech-house mix! | andrija | Promocija radova | 5 | 07-01-2004 11:41 PM |