|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Moze li neko ko je radio na Emu 1212m PCI ili PCIe i RME 9632 da mi konkretno objasni da li je RME bolja od Emu ili ne i koliko s obzirom da je skoro tri puta skuplja.Da li realno vredi vise kolka je razlika u ceni.Hocu da kupim jednu od ove dve karte za home studio.Emu sam imao davno a RME nisam nikad imao prilike da cujem pa bi mi dobro dosao savet-Emu mi je bila jednostavna idobra al me kopka ovaj RME.Mozda postoji neka druga PCI ili PCIe karta u tom rangu cena koja bi im parirala?
Hvala unapred na savetu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
RME je generalno mnogo ozbiljnija firma, namenjena profesionalnoj klijenteli, koja se u potpunosti oslanja na njihov kvalitet. Odlični konverteri, najbolji (total mix) mixer za jednu zvučnu kartu, fantastičan Digicheck merni sistem i besprekorni drajveri i podrška, su ono što RME čini večitim bestbuyem u svom cenovnom rangu. Ja sam 4 godine imao 9632 i prodao sam je kad sam sebi kupio Fireface 800, a sada sam je ponovo kupio za drugi komp u drugom studiju, gde usnimavam vokale i sve osim bubnjeva. E-MU je opet, pod-brand Creative-a, namenjen korisnicima koji bi se upustili u audio vode, ali više u nameni kućnog snimanja i komponavanja na idejnom nivou, a manje na finalizaciji proizvoda. Tako da se u tom rangu kartica najčešće ide i više opcija po jediničnoj ceni, što praktično znači da svaka od tih opcija trpi na kvalitetu. RME 9632 je jednostavna, 2in-2out kartica, sa vrhunskim zvukom i softwerskom podrškom, a i bogato opremljena digiatlnim opcijama.
Moj savet ti je da ako spadaš u hobi umetnike ili ljude koji bi kartu koristili u idejno-kreativne svrhe, da ideš na EMU, zbog više opcija. A ako ti nameravaš da karticu koristiš za profesionalno, studio-grade usnimavanje i mixanje finalnog proizvoda, itekako odrešiš kesu i uzmeš RME. just my 2 cents. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Hvala Arture to sam i predpostavio.Mozda jos neko ima nesto da preporuci?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
banned
|
![]()
Za te pare, u PCI varijanti, nema ni?ta bolje od RME. Da sam na tvom mestu, odnosno, da imam noviji PC, pre bih uzeo ne?to ovako:
http://www.rme-audio.de/en_products_hdspe_aio.php No, dosta sam ih reklamirao. Da, jedna stvar, RME je sve, samo nije jednostavna... barem ne u smislu mogućnosti.
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Bez dvoumljenja: RME
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|