Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-09-2010, 11:35 AM   #1
loscolorados
Member

Default zvucnici za klub????

imamo klub neki sa borila?kim vje?tinama i sli?nim aerobicima. prostorija je velika recimo 10x7. uzeo bi si dva zvu?nika, a neznam ni?ta o njima. nebi potro?io puno love. na ?em mogu pu?tat glazbu preko zvu?nika. kolko vata zvu?nici mi trebaju? jel mogu sam spojit kabl iz zvu?nika u recimo mobitel ili ipod ili neku liniju ili ne?ta il mi treba neka mikseta ili predpoja?alo. sorry neznam ni?ta o tom. mo?ete mi predlo?it neka rje?enja. (e da i kak se kre?u ti vati moja linija je kao 120, a kolega ima mar?alca od 30 koji pegla glasnije tri puta od moje linije)
loscolorados is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2010, 10:45 AM   #2
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Default Re: zvucnici za klub????

Quote:
Originally Posted by loscolorados View Post
kak se kre?u ti vati moja linija je kao 120, a kolega ima mar?alca od 30 koji pegla glasnije tri puta od moje linije)
Najosnovnije za zvučnike kaj krajnjeg korisnika treba zanimati jest RMS POWER izra?ene u watima, a ne ono prvo kaj pi?e na kutijama (kao tebi, 120 wata .. mo? mislit da je toliko), drugo jest koje pojačalo pogoni te zvučnike, a treće (I NAJBITNIJE) kakve su izrade ti zvučnici (od kojih materijala, kakve zavojnice itd.). Zato ti se i veli, koliko para toliko muzike .

Ako je tebi samo potrebno da ima? nekakvu muziku kaoja će se ćut u pozadini, a da ne reba da tre?ti, predla?em da kupi? kakvu mini-liniju ili tako ne?to. Viđao sam u ZGB-u Sony-eve po 2 soma kuna, i tvoj problem rije?en ... vjeruj mi, dosta se glasno čuju (ima da frendica za potrebe aerobika (ali u učionici jedne ?kole, pa brijem da ti nisu iste dimenzije ko tvoje), a mo?e? i spojiti stick pun mp3-ca na njeg i vozi satima .

A, ako treba? nekakav razglas (gdje bi ti najavljivao borce i pu?tao glasno muziku), mora? nabaviti nekakav rasglas! Znači dva zvučnika sa stalcima, pojačalo za njih, te nekakvu malu analognu mixetu ako hoće? spajati vi?e stvari od jednom, kao recimo mikrofon, i-pod, laptop. Ako ne treba? mic, onda ti je ulaz na pojačalu dovoljan da spoji?, pod/lap. E, to ti dođe malo vi?e od 2 soma kuna! Koliko točno? Nemam pojma jer to nije moje polje djelovanja .

Pozz.

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules