|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Superoperater
|
![]()
Da li je neko probao da radi nesto ozbiljnije u programu REAPER ? Sadasnja verzija (3.66) je prilicno dobra i stabilna, lepo radi u windowsu 7 64bit, ima sve sto treba da ima, ali ja sam nekako navikao na glupavi Cubendo... Zanima me da li ste probali ovaj soft i kako vam se cini ?
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
dosta su ga nahvalili...na Gearslutz u zadnjoj anketi skoro 50% ljudi sa foruma ga koristi.
Puno njih u sprezi sa Pro Tools LE - preko ReWire zbog dodatnih traka, VST-a itd..a rdi savrseno sa PT LE. Vrlo je logican i za routing je mega...i stabilan je. Cak, mnogi ga startuju sa USB siticka, jer je lako prenosiv i zauzima jako malo prostora na hardu.. inace, neka vrsta freeware-a ...skines fully working demo, kad prodje mesec dana - nista se ne promeni, samo te ZAMOLE da platis $60 !!!!
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Mali ,jednostavan ,jeftin ,ucinkovit
sve moze sto i ovi "veliki" ucinkovita ekipa na maticnim forumu od reapera svakom pomazu tko god ima neki problem i treba neki savjet sto vise osluskuju prituzbe i bilo korisnika u svakoj novoj verziji uvrstavaju i njihove molbe za izmjenama moja preporuka probaj ga Last edited by kinezkinez; 18-08-2010 at 05:46 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Odoh da probam.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Ja ga koristim za mixanje zadnjih mislim 3 mjeseca i odusevljen sam sa ovim programom.Manje Cpu-a koristi nego Cubendo,interface je mu je zestoko prilagodljiv,dobar routing,odlican pregled mixera upravo ono sto mi je nedostajalo u Cubendu(mozda to mogu i u njemu samo nikad nisam probao heheehe)jednom kad si u mikser viewu nemas potrebe za vracanje na view sa kanalima sve je tu i automatizacija(jos je nisam istrazio dovoljno da budem iskren),efekti,sendovi,bez mnogo skrolovanja,mislim da u full screenu imate 29 kanala u dva reda.Mada koristim skin koji podsjeca na cubase
![]() Ono sto mi licno nedostaje to je potenciometar za regulaciju ulazne osjetljivosti po kanalu,master mute i solo dugmici kao u cubendu, ali kontam da ce i to u neka doba da rijese. Zasad sam ga koristio samo za miksanje dok za snimanje i dalje koristim Cubase navika sta li je? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Superoperater
|
![]()
Ja znam od ranije za njega, ali tek nedavno je, da tako kazem - sazreo. Ubacuju polako sve sto bi trebalo da ima, jedino mi za sada problem predstavlja ubacivanje nekog multikanalnog VSTa. Napravi gomilu traka za svaki izlazni par zasebno, mada i to nije neka muka (mogu se sakriti, u cubendu su sakriveni po defaultu) Odusevilo me to sto bi on trebalo da radi u windowsu 7 sa UADovim dsp proizvodima
![]()
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Sa VSTi nisam imao iskustva,ko sto rekoh koristim ga za miksanje onako amaterski.Al` koliko vidim po svakojakim forumima Reaper osvaja sve vise i vise vlasnike malih i srednjih studija po zapadu.Koliko sam skuzio ako su registrovali svoj studio kod"organa"sav softver u studiju mora da je po p.s-u,a Reaper je po cijeni prihvatljiv a radi posao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
?to se tiče ulazne osetljivosti - u ENV opciji na svakom kanalu postoji Volume (Pre-FX) koji mo?e i ne mora da se automatizuje, a oba?ka svaki klip (item) mo?e da se pojedinačno sti?a ako navede? kursor na gornju ivicu "itema" i kad se strelica pretvori u "up/down arrow" vuče? nani?e. Taj Item Volume je takođe sme?ten pre insertne tačke, tako da zapravo postoje DVA input gaina ![]() ![]() ![]() ![]() Uz sve ono ?to si ti napisao kao pozitivne strane - program ima 64-bitni audio engine! Ima i Solo-in-Front sa mogućno?ću pode?avanja ![]() Jedina lo?a strana je ?to ipak zahteva često posećivanje Manuala ![]() He, kad mi neko pomene REAPER prva asocijacija mi bude: mnogo pameti u malo megabajta. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Pravo kazes mnogo pameti u malo MB.Reci da li je moguce taj item gain koji je kako vidim jedini od ovih prije reglera ikako smjestiti u mixer view tj u svaki kanal posebno tako da postoji kao posebna kontrola?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Pozdrav, Vasa P.S. Dakle, postoje TRI Volume kontrole pre reglera: Item Volume, Volume (pre-FX) i Volume. Prve dve koje sam naveo su pride i pre insertne tačke (praktično "input gain").
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 20-08-2010 at 01:21 AM. Reason: P.S. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Reaper 3.0 | lesha | Audio Software | 23 | 28-03-2011 07:54 AM |