Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-05-2006, 08:26 PM   #1
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Priveden Branimir Djokic?

Koliko sam malopre procitao na B92, danas je priveden Branimir Djokic, predsednik udruzenja estradnih umetnika Srbije.

Izgleda da je petljao nesto sa osobama optuzenim za izvrsenje ratnih zlocina, za kojima traga medjunarodni sud pravde u Deen Hagu, tacnije, direktno sa Ratkom Mladicem, optuzenom za masakar u Srebrenici.

Bilo kako bilo, nesto tu ima... B92 kaze da su mu specijalci danas pretresali kucu, a njega priveli na informativni razgovor...

Inace, rec je o coveku cije udruzenje izdaje licence za muzichare...
Cak, zamalo i ja da se uclanim, ali nisam hteo da pristanem da idem na audiciju i sviram "Kolaricu panicu", ili "Na kraj sela, zuta kuca" pred komisijom, a znam da su primali sve i svasta... pa i one kojima je najvece umece pustanje midi fajla... do duse, nekima su pricali kako "treba malo da rade", ali ipak su ih uclanjivali, verovatno da bi uzeli novac od clanarine...

Inace, postoji i drugo udruzenje, koje zovem "ono Dragoljubovo", nisam upucen, ali mi je simpaticnije... sad, neznam da li i oni imaju prava da izdaju licence i koliko su one vazece... jedni kazu jedno, drugi drugo...

Last edited by idekius; 05-05-2006 at 08:30 PM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2006, 09:30 PM   #2
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Priveden Branimir Djokic?

Nevezano za to, ja sam u nedelju imao inspekciju na svirci. Dolazila je kontrola iz saveza samostalnih sindikata i trazila od celog benda potvrde o clanarini za tekucu godinu i licencama. Srecom, imamo sve to
Old 05-05-2006, 11:02 PM   #3
Talino
Banned

Talino's Avatar

Tražio sam na netu i nisam našao podrobnosti oko tog "petljanja" sa R.M.
Nadam se da će se u narednim danima otkriti o čemu se radi.

Djokić je prije desetak dana bio kod nas u Novom Pazaru,
pokupio je dobar novac od članarine, koji nije mali, jer je u udruženje primljen svako ko se prijavio.
Naši lokalni muzičari su se utrkivali ko će mu ukazati veću počast.
Talino is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2006, 03:58 AM   #4
statusband
Senior Member

statusband's Avatar

"Mislim,sta reci,.ebote..."
Drago mi je sto je uhapsen,samo za pogresnu stvar.Covek manipulise muzicarima i muzikantima,kako on hoce.Ja imam "njegovu" licencu,jer nisam mogao bez nje preko,podelio on kao ambasadama dopis da muzicari ne mogu da idu bez njegove licence preko.Hteo sam da izvadim licencu iz inata u Uzicu gde ima nezavisno udruzenje,ali na zalost u ambasadi mi trazili iskljucivo njegovu,pa sam morao da je uzmem,nisam hteo da se kockam.Zamislite izlazi pred njega neki Jazz-er vrh muzicar ili Roker da polaze za licencu.
Jadna je ova drzava.
Old 06-05-2006, 07:47 AM   #5
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Jos jedan apsurd:
bio sam na sastanku bas u UE udruzenju kad je dolazio neki Golubovic iz saveza sindikata, ja mu potpisao pristupnicu.... Kontrolor na svirci u nedelju je direknno podcinjen tom Golubovicu i kaze da ne priznaje nase udruzenje (Ere, nezavisno udruzenje) . E, sad sta to znaci, udruzenje registrovano, ima PIB, pecat, ziroracune, finansijske inspekcije.........Nista mi nije jasno
Old 06-05-2006, 02:13 PM   #6
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Ima i kod nas "udruženje" ERS (Estrada Republike Srpske)!
Na polaganju traže da im odsviraš neki foršpil na aranžeru!
Ja sam im na bassu svirao Billy Idola LA Woman!

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2006, 02:25 PM   #7
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Thumbs up Re: Priveden Branimir Djokic?

Nije kriv Branimir Djokic, nego sistem koji omogucava takve nebuloze - Organizovanje estradnih udruzenja koja sluze da bi se njima placala clanarina za njihovu besmislenu egzistenciju.......Jedini im je zadatak da uzimaju novac od onih koji sami treba da traze sebi posao, da strahuju kad ce se razboleti jer nece moci ici da zarade bedni dinar, da sami sebi uplacuju radni staz koji bi trebao poslodavac...itd...itd....
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2006, 03:36 PM   #8
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tiki the Boyler
Ja sam im na bassu svirao Billy Idola LA Woman!
Znaci sam biras pesmu koju ces da sviras pred komisijom???
I sta ako kazes recimo: -Kompozicija "Rudolfove ostrige"-Grupa Kamchatka i opalis jedan "Kolaricu panicu"???

Milsim, ko moze da dokaze da grupa Kamchatka ne postoji, a kompozicija "Rudolfove ostrige" jos manje?
Old 07-05-2006, 01:30 AM   #9
statusband
Senior Member

statusband's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF
Jos jedan apsurd:
bio sam na sastanku bas u UE udruzenju kad je dolazio neki Golubovic iz saveza sindikata, ja mu potpisao pristupnicu.... Kontrolor na svirci u nedelju je direknno podcinjen tom Golubovicu i kaze da ne priznaje nase udruzenje (Ere, nezavisno udruzenje) . E, sad sta to znaci, udruzenje registrovano, ima PIB, pecat, ziroracune, finansijske inspekcije.........Nista mi nije jasno
Uzeo si mi rec iz usta,bas sam hteo da navedem taj nebulozni primer:o
Old 07-05-2006, 03:37 AM   #10
Talino
Banned

Talino's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF
Kontrolor na svirci u nedelju je direknno podcinjen tom Golubovicu i kaze da ne priznaje nase udruzenje (Ere, nezavisno udruzenje) . E, sad sta to znaci, udruzenje registrovano, ima PIB, pecat, ziroracune, finansijske inspekcije.........Nista mi nije jasno
Pa jasno je kao dan, off. Jedna centrala pretenduje da ugasi sve konkurente, a krajnji razlog je, naravno novac.

Inače, danas sam sjedio u kafečajnici sa Hajranom Djekićem i i Red?epom Medjedovićem (predsjednik i sekretar ogranka "Skala", novi pazar) i rekli su mi da je u razmatraju totalna distanca i raskid sa centralom u Bg, tj. formiranje neovisnog Udru?enja. Prema njihovim riječima, pare muzičara neće ići nigdje iz ovog regiona i ostajaće tu, a rasporedjivaće se prema lokalnim potrebama. Te?ko da će to da uspije, jer će da bude administrativnih problema već kod prve nečije potrebe da ode na svirku u inostranstvo.
Talino is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules