Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-05-2010, 09:21 PM   #1
Domestos
Member

Domestos's Avatar

Default Kako dobiti ovakav zvuk??

Pozdrav!
Zna li iko kako dobiti ovakav zvuk (koji VST ili koji sempl)?
Melodija koja pocinje na 0:16

http://www.youtube.com/watch?v=Ry7OU7JLKYU
Domestos is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2010, 10:15 PM   #2
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Kako dobiti ovakav zvuk??

Quote:
Originally Posted by Domestos View Post
Pozdrav!
Zna li iko kako dobiti ovakav zvuk (koji VST ili koji sempl)?
Melodija koja pocinje na 0:16

http://www.youtube.com/watch?v=Ry7OU7JLKYU
mislis ovaj "cukor" ? Zvuci kao mali vrabac koji je progutao neku malu frulicu...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2010, 09:19 AM   #3
Domestos
Member

Domestos's Avatar

E bas to. Nekako mi je pretvrd za vibrato, a premekan za trilere...sad....vjerovatno je 95% u boji sempla ili vst instrumenta...
Old 04-05-2010, 10:11 AM   #4
google
Banned

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
mislis ovaj "cukor" ? Zvuci kao mali vrabac koji je progutao neku malu frulicu...

Tako malecki zvuci me podsecaju na stari dobri zvuk sa muzickih kartica, neki AWE 32, vec sam zaboravio oznaku. Nesto matoro i bez veze, siguran sam u to. Verovatno je odsvirano uzvio na klavijaturi sa vibratom koji je isto sviran na klavijaturi sa onim pitch mod ili kako se vec to zove. Ili varijanta 2, neki sint sa "sredjenim bojama za narodnjake" nesto sto se masovno koristi, nije skupo sigurno. Pitaj nekog klavijaturistu koji svira narodnjake, znace 100%.
google is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2010, 11:21 AM   #5
Domestos
Member

Domestos's Avatar

Quote:
Originally Posted by google View Post

Tako malecki zvuci me podsecaju na stari dobri zvuk sa muzickih kartica, neki AWE 32, vec sam zaboravio oznaku. Nesto matoro i bez veze, siguran sam u to. Verovatno je odsvirano uzvio na klavijaturi sa vibratom koji je isto sviran na klavijaturi sa onim pitch mod ili kako se vec to zove. Ili varijanta 2, neki sint sa "sredjenim bojama za narodnjake" nesto sto se masovno koristi, nije skupo sigurno. Pitaj nekog klavijaturistu koji svira narodnjake, znace 100%.
Ok, pitacu, samo, mnogo bi mi korisnije bilo da znam to na kompu uraditi sa nekim VSTi ili sa softverskim semplerom jer klavijaturu bas i ne sviram. Nakucavam melodije...
Old 04-05-2010, 12:02 PM   #6
Hepek
Member

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Hepek is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2010, 12:10 PM   #7
google
Banned

Quote:
Originally Posted by Domestos View Post
Ok, pitacu, samo, mnogo bi mi korisnije bilo da znam to na kompu uraditi sa nekim VSTi ili sa softverskim semplerom jer klavijaturu bas i ne sviram. Nakucavam melodije...
To ne mozes nakucati, to svira neki genije sa levom rukom na onom tockicu, ima vrlo kreativnih stilova sviranja vibrata, a i te "sredjene farbe za narodnjake" su tolika provala, da se isplati kupiti taku spravu. Jedino sto... taj stil se godinama brusi, k'o dijamant.
google is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2010, 02:52 PM   #8
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

mene malo podseca na "human whistle" patch iz hypersonic-a... ili se igraj malo sa nekim synthom koji je baziran na sine waveformu...

i dosta je do svirke ovde ochigledno...

poz
HeatMan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules