|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Imam problem prilikom rada u Cubase-u. O cemu se radi: npr. Imam jednu snimljenu audio traku (glas), i sad nju iskopiram jos jednom u daljem toku...Onda onu prvu traku editujem (npr. na kraju stavim fade out,pitch ili volume i sl.) ali sve to mi se prenese i na kopiju, a to ne zelim! U cemu je problem? Sta da uradim da se to ne desi...znaci ako imam jednu traku (jedan muzicki segment - neka to bude npr. refren) koju iskopiram bilo u istu ili novo-otvorenu audio traku....kasnije, kada editujem onu prvu to se prenosi i na onu iskopiranu...probao sam da je rename-ujem...ali nije to u pitanju...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Mozda su obe selektovane?!
To je po defaultu, kad je vise traka u selektu,sve ih fade-ujes ili skratis ili pomeras...bez obzira na ime i poziciju... Meni se nekad desi da mi ostane selektovano nesto sto mi nije u ekranu, pa radim kraj i pojebem pocetak projekta i tako... Prvo klikni (1 put) samo na jednu traku ili parce trake,da vidis da je on sam uokviren,pa onda radi... To mi pada sad na pamet, mozda ima nesto negde u settings, ali to bas treba da hoces da bi tako bilo...nije po defaultu... Poz'
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Kada uključi? akciju, potvrdi da hoće? da ti snimi New Version!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Nije to u pitanju....Meni se konkretno to desava u Cubase 5...Kada snimam audio traku i kada hocu glas da ispravim (u novoj funkciji cubase-a) pitch corection ili tko nesto - ono sto lici na "melodine"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
banned
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Evo ja probao obe varijante : i function pitch shift i plagin. Sve ?ljaka kako treba - nema promjena na kopijama.
Last edited by alfom; 12-01-2010 at 07:17 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Nastavak :
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Da, skroz moguce da drnda sam fajl...
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
zavisi kako kopiras fajl. Da li pravis ghost ili normal copy. Probaj CTRL+R (ili bese ctrl+k,?) i vidi sa shtikliranim i neshtikliranim poljem sta se desava
![]() |
#10 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
pozdrav,
Ta funkcija se zove "GHOST COPY" , medjutim, nesto se ne secam da je cubase radio ghost copy podefaultu vec od verzije sx...ghost kopija je kopija originala u kojoj se sve desava sto i u originalnom fajlu u smislu editinga.Logic to ima po defaultu. Anyway, probaj shortcut ctrl + d, to bi trebalo da duplira fajl odmah iza, i ne bi smelo da bude problem.Znaci, klik na track, ctrl+d, proveri da nisu selektovana oba, i vozi ! POzdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cubase backup pitanje? | Riccolo | Audio Software | 8 | 29-11-2009 01:00 PM |
Cubase/Nuendo - pocetnicko pitanje | Gianfranco | Audio Software | 3 | 09-05-2009 07:35 PM |
Cubase-List edit mi popio mozak mozak! | idvi | Audio Software | 0 | 02-02-2009 12:22 PM |
Cubase, pitanje - pocetnik | riba345 | Audio Software | 19 | 05-12-2008 05:19 PM |
Cubase SX pitanje | "7" | Audio Software | 24 | 21-01-2007 10:01 PM |