Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-01-2010, 04:27 PM   #1
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Default Pitanje Cubase edit copy

Imam problem prilikom rada u Cubase-u. O cemu se radi: npr. Imam jednu snimljenu audio traku (glas), i sad nju iskopiram jos jednom u daljem toku...Onda onu prvu traku editujem (npr. na kraju stavim fade out,pitch ili volume i sl.) ali sve to mi se prenese i na kopiju, a to ne zelim! U cemu je problem? Sta da uradim da se to ne desi...znaci ako imam jednu traku (jedan muzicki segment - neka to bude npr. refren) koju iskopiram bilo u istu ili novo-otvorenu audio traku....kasnije, kada editujem onu prvu to se prenosi i na onu iskopiranu...probao sam da je rename-ujem...ali nije to u pitanju...
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2010, 04:45 PM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Pitanje Cubase edit copy

Mozda su obe selektovane?!
To je po defaultu, kad je vise traka u selektu,sve ih fade-ujes ili skratis ili pomeras...bez obzira na ime i poziciju...
Meni se nekad desi da mi ostane selektovano nesto sto mi nije u ekranu, pa radim kraj i pojebem pocetak projekta i tako...

Prvo klikni (1 put) samo na jednu traku ili parce trake,da vidis da je on sam uokviren,pa onda radi...

To mi pada sad na pamet, mozda ima nesto negde u settings, ali to bas treba da hoces da bi tako bilo...nije po defaultu...

Poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2010, 04:47 PM   #3
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Kada uključi? akciju, potvrdi da hoće? da ti snimi New Version!
alfom is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2010, 01:43 PM   #4
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Nije to u pitanju....Meni se konkretno to desava u Cubase 5...Kada snimam audio traku i kada hocu glas da ispravim (u novoj funkciji cubase-a) pitch corection ili tko nesto - ono sto lici na "melodine" , znaci nije VST plug, vec nova mogucnost cubase-a 5...i kazem ispravim taj deo trake...i do mi se desi i u onom prethodnom koji sam vec kopirao....sto ne zelim...pa onda moram prvo da exportujem traku pre nego sto je kopiram, pa da je ucitam kasnije kao novu...sto je komplikovano i mnogo bi lakse bilo da ne mora to da se radi na ovakav nacin...Znaci nije u pitanju ni select, niti new version..
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2010, 02:27 PM   #5
kejkz
banned

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
Nije to u pitanju....Meni se konkretno to desava u Cubase 5...Kada snimam audio traku i kada hocu glas da ispravim (u novoj funkciji cubase-a) pitch corection ili tko nesto - ono sto lici na "melodine" , znaci nije VST plug, vec nova mogucnost cubase-a 5...i kazem ispravim taj deo trake...i do mi se desi i u onom prethodnom koji sam vec kopirao....sto ne zelim...pa onda moram prvo da exportujem traku pre nego sto je kopiram, pa da je ucitam kasnije kao novu...sto je komplikovano i mnogo bi lakse bilo da ne mora to da se radi na ovakav nacin...Znaci nije u pitanju ni select, niti new version..
Mozda zato sto Cubase tu operaciju ne radi u realnom vremenu, nego direktno na fajlu. Ovo samo nagadjam, nisam probao novi cubase, neka me neko ispravi ako nisam u pravu.
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2010, 02:56 PM   #6
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Evo ja probao obe varijante : i function pitch shift i plagin. Sve ?ljaka kako treba - nema promjena na kopijama.
Attached Images

Last edited by alfom; 12-01-2010 at 07:17 PM.
Old 12-01-2010, 02:57 PM   #7
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Nastavak :
Attached Images

Old 12-01-2010, 04:45 PM   #8
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by kejkz View Post
Mozda zato sto Cubase tu operaciju ne radi u realnom vremenu, nego direktno na fajlu. Ovo samo nagadjam, nisam probao novi cubase, neka me neko ispravi ako nisam u pravu.
Da, skroz moguce da drnda sam fajl...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2010, 04:47 PM   #9
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

zavisi kako kopiras fajl. Da li pravis ghost ili normal copy. Probaj CTRL+R (ili bese ctrl+k,?) i vidi sa shtikliranim i neshtikliranim poljem sta se desava
Old 12-01-2010, 05:00 PM   #10
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

pozdrav,

Ta funkcija se zove "GHOST COPY" , medjutim, nesto se ne secam da je cubase radio ghost copy podefaultu vec od verzije sx...ghost kopija je kopija originala u kojoj se sve desava sto i u originalnom fajlu u smislu editinga.Logic to ima po defaultu.

Anyway, probaj shortcut ctrl + d, to bi trebalo da duplira fajl odmah iza, i ne bi smelo da bude problem.Znaci, klik na track, ctrl+d, proveri da nisu selektovana oba, i vozi !

POzdrav
darkstar is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules