|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ovo mi je treći isocab koji sam uradio, a prvi sa kojim sam zadovoljan,
pa mo?da nekome moja iskustva pomognu.. Na netu je jako malo konkretnih DIY projekata o ovome, koji bi imali i neke fotke, opise, audio klipove, pa se i moja izrada uvelike sastojala od nekih osnovnih akustičkih načela plus poku?aj-pogre?ka. Ime za isocab se samo po sebi nametnulo, zbog velike mase (cca.160kg), ali i zvuka kojeg bez problema isporučuje ![]() Slijede fotke..a i tehnikalije ako koga zanima
![]() |
#2 |
SuperModerator
|
![]()
svidja mi se koncept - da nije dull nego je difuzno. e sad, voleo bih da cujem prakticno neki klip ako mozes da pustis. Neki clean, nissta dist. Ja sam navikao dosta na sound pojacala i od sobe - iako radis close miking dobijes malo refleksija sobe - e sad kako zvuci IsoCab varijanta... bas me zanima
![]() ![]() pozZ i keep up the gud vrk ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
jest, boljka je ambinece..ali dodatnim majkom, postavljenim kontra, prema difuzoru, dobijem ne?to..harmonično bogatiju sliku,kao jo? dodatni speaker (slično blue alnicu).
naravno da u ovoj funkciji difuzor ima malo drugačiju ulogu, jer za kvalitetno difuzno zvučno polje je potrebno puno vi?e prostora. dignut ću ne?to klipova kad uzmognem..mada primarno je namjenjeno za dist; vintage/raw/brown sound.. u tom fazonu, jer ostalo bez problema ide soft btw, tnx na dobrim ?eljama
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Slobodno i koji dist proguraj da čujemo. Uvek je zanimljivo čuti sve i sva?ta. Inače, tehnikalije me i te kako interesuju (do u tančina, ako te ne mrzi), jer planiram praviti jedan za sebe. Pozdrav i hvala puno!
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Općenito, treba se zapitati koji je point ovakvog projekta ako se neide dojaja, jer razvijanjem vst-a sve dolazi u pitanje. Dakle, prvo osigurati odličnu opremu za snimanje (kablovi,majkovi,preampi,konverteri..)pa tek onda razmislit o projektu. Drugo, ako se radi isobox zbog buke-neće ići, jer buku ćete svesti na minimum koji opet ne prolazi u stanovima. Na fotki je Big Fat Bastard i Bogner (2x12") gonjeni mesa dualrectom, u svom nekom standardnom setupu.
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Ideja je da malo ubla?im buku. Jeste da će, verovatno, ići 5W glavud?a u kabinet, ali je izolazija u zgradi blagi u?as (verujem da moj sexualni ?ivot i nije neka tajna), pa čisto da ne budem toliki seronja ...
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Ovo je golo drvo i difuzori?
Ja sam napravio nešto slično, ali u biti iso box, gdje stane cijeli 412 cabinet... tek je ugrubo napravljeno (mislim dizajn, tvoj izgleda super, meni je bitno da radi), ali sistem je što više apsorbera... E ali ne shvaćam, vidim gore prostor za snimanje a iso cab ti ima 150 kg... zašto jednostavno ne snimaš u prostoru? Ovo mi izgleda preveliko za nositi okolo i preteško.. sam koncept komercijalnih iso cabova je da su kompaktni i lagani za prijenos... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 01-02-2010 at 06:32 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Dobra je to stvar..."In Flames" su ih imali na koncertu,reche mi drug...
Evo ih...dodushe spot. ![]() http://www.youtube.com/watch?v=O1FkbvGl-IU Dejane,koje je tvoje mishljenje o Iso Cab-u za live? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |