|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav svim clanovima foruma, sve najbolje za sajt. Po prvi put pisem, i nadam se da ?ete mi pomo? oko ovog problema kojeg imam. U planu imam da napravim studio koji ce da sluzi sa snimanje narodne muzike i sevdalinki! Nov?ana sredstva kojima raspola?em su 10 000 eur. Imam prostor izra?en samo ga trebam akusti?ki izolovat (sa tim sam dosta upoznat, vidio sam na forumu). Mene u su?tini interesuje oprema? Gledaju?i na forumu odlu?io sam radit sa miksetom (npr. Allen&Heath ZED-R16 ili Allen&Heath ZED 428 ).
Znam da mi je potreban dobar racunar ali bi volio da mi neko ko je bolje upoznat napise sve konfiguracije? Mikrofon RODE K2; monitori DYNAUDIO BM6A ! Eh sad neznam koja mi je zvucna potrebna ako cu radit preko miksete te koje mic predpojacalo i sta mi jos nedostaje??? Zahvaljujem se unaprijed!!! Puno pozdrava |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Postavio si poprilicno nemoguc zahtev. Niko ne moze da ti napise sve konfiguracije jer ih ima milion u zavisnosti od potreba. To ovde ovako ide: Dobro istrazis svu materiju vezanu za kompjuterske komponente (kakvo napajanje, maticna, procesor itd.) Ovde na rumskom imas obilje podataka o tome. E onda sam sklopis konfiguraciju kako ti mislis da treba. Na kraju to napises ovde i ljudi ce te savetovati sta od toga valja a sta ne valja. Za zvucnu isto tako. Ja sam mesec dana istrazivao dok nisam nasao ono sto mi popuno odgovara. Dakle, nema brzih resenja. Pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Sto se tice racunara mislio sam uzet MAC ali stvarno neznam nista o njima. Kao prije 15 godina o windowsu....hahhaa...a treba mi pomoc oko kombinacije miksete i zvucne (bio sam u jednom prof studiu i vidio sam da sve miksa preko miksera i kada snimi jos uvijek moze da miksa na mikseti). Interesujeme malo vise o ovom nacinu rada????
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
ma uzmi pc rumski one ili pro i vozi brate!!!
ja ga imam i za sada sve pohvale-ima? bekup,stabilan i jeftin sistem za pare koje daje?... pogledaj si onyx s firewire opcijom za 10000 eura mo?e? uzeti hrpu stvari-ako ima? kakvog frenda ili studio u blizini odi pa malo vidi i propitaj ih...ili jo? bolje odi u trgovinu s muzičkom opremom i isprobaj par stvarčica |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Znaci sve za studio sto mi treba, a sto se tice opreme je:
dobar racunar, zvucna karta, mikseta, mikrofonsko predpojacalo, studijski mikrofon, studijski monitori slusalice i software?? Jel nesto nedostaje??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
hehehm,,,,nemam mjesta za to
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
-ZED R16 je odlican izbor! Obaska sto lakse naplatis kad vide lep veliki svetlucavi mixer...:~))...ali bez zezanja!
-ruDAW pro bi u cifri koju pominjes bio logican sled...a moze da tera i MACos i Win... -Rode K2 je odlican, ali nikad se ne bih oslonio samo na jedan mikrofon,pa ti prerporucujem i njega i nesto drugo,sa drugim karakterom,ok ovo je lampa, i onda recimo neku Audio Tehniku 4033 ili 4040...tako nesto... Snimas li bend? Tamburase? Vise muzicara? - onda jos mikrofona... -Preporucujem Pro Tools LE kao software, ide uz bilo koji M-Box, jeftino, a imas oridzidzi software sa zakonske strane...uz legendarni tape-a-like sound! -Obavezno UAD kartu u racunar! UAD 2 Solo Flexi je povoljan! -razmisli o BM12a...odlican monitor,6ica mi se cini malom... Poz'
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|