Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-11-2009, 09:41 PM   #1
mr_eko
Member

mr_eko's Avatar

Default Osnovni sadrzaj za studio

Pozdrav svim clanovima foruma, sve najbolje za sajt. Po prvi put pisem, i nadam se da ?ete mi pomo? oko ovog problema kojeg imam. U planu imam da napravim studio koji ce da sluzi sa snimanje narodne muzike i sevdalinki! Nov?ana sredstva kojima raspola?em su 10 000 eur. Imam prostor izra?en samo ga trebam akusti?ki izolovat (sa tim sam dosta upoznat, vidio sam na forumu). Mene u su?tini interesuje oprema? Gledaju?i na forumu odlu?io sam radit sa miksetom (npr. Allen&Heath ZED-R16 ili Allen&Heath ZED 428 ).
Znam da mi je potreban dobar racunar ali bi volio da mi neko ko je bolje upoznat napise sve konfiguracije? Mikrofon RODE K2; monitori DYNAUDIO BM6A ! Eh sad neznam koja mi je zvucna potrebna ako cu radit preko miksete te koje mic predpojacalo i sta mi jos nedostaje???
Zahvaljujem se unaprijed!!!
Puno pozdrava

mr_eko is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2009, 10:17 PM   #2
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Default Re: Osnovni sadrzaj za studio

Quote:
Originally Posted by mr_eko View Post

Znam da mi je potreban dobar racunar ali bi volio da mi neko ko je bolje upoznat napise sve konfiguracije?

Postavio si poprilicno nemoguc zahtev. Niko ne moze da ti napise sve konfiguracije jer ih ima milion u zavisnosti od potreba. To ovde ovako ide: Dobro istrazis svu materiju vezanu za kompjuterske komponente (kakvo napajanje, maticna, procesor itd.) Ovde na rumskom imas obilje podataka o tome. E onda sam sklopis konfiguraciju kako ti mislis da treba. Na kraju to napises ovde i ljudi ce te savetovati sta od toga valja a sta ne valja. Za zvucnu isto tako. Ja sam mesec dana istrazivao dok nisam nasao ono sto mi popuno odgovara. Dakle, nema brzih resenja. Pozdrav
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2009, 10:59 PM   #3
mr_eko
Member

mr_eko's Avatar

Sto se tice racunara mislio sam uzet MAC ali stvarno neznam nista o njima. Kao prije 15 godina o windowsu....hahhaa...a treba mi pomoc oko kombinacije miksete i zvucne (bio sam u jednom prof studiu i vidio sam da sve miksa preko miksera i kada snimi jos uvijek moze da miksa na mikseti). Interesujeme malo vise o ovom nacinu rada????
Old 20-11-2009, 08:21 AM   #4
dlukace
Member

ma uzmi pc rumski one ili pro i vozi brate!!!
ja ga imam i za sada sve pohvale-ima? bekup,stabilan i jeftin sistem za pare koje daje?...
pogledaj si onyx s firewire opcijom
za 10000 eura mo?e? uzeti hrpu stvari-ako ima? kakvog frenda ili studio u blizini odi pa malo vidi i propitaj ih...ili jo? bolje odi u trgovinu s muzičkom opremom i isprobaj par stvarčica
dlukace is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2009, 08:40 AM   #5
mr_eko
Member

mr_eko's Avatar

Znaci sve za studio sto mi treba, a sto se tice opreme je:
dobar racunar, zvucna karta, mikseta, mikrofonsko predpojacalo, studijski mikrofon, studijski monitori slusalice i software??
Jel nesto nedostaje???
Old 20-11-2009, 08:49 AM   #6
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Znaci sve za studio sto mi treba, a sto se tice opreme je:
dobar racunar, zvucna karta, mikseta, mikrofonsko predpojacalo, studijski mikrofon, studijski monitori slusalice i software??
Jel nesto nedostaje???
Kafe kuharica
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2009, 01:59 PM   #7
mr_eko
Member

mr_eko's Avatar

hehehm,,,,nemam mjesta za to
Old 20-11-2009, 02:08 PM   #8
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
hehehm,,,,nemam mjesta za to
U nedrima uvek ima mesta
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2009, 02:21 PM   #9
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

-ZED R16 je odlican izbor! Obaska sto lakse naplatis kad vide lep veliki svetlucavi mixer...:~))...ali bez zezanja!
-ruDAW pro bi u cifri koju pominjes bio logican sled...a moze da tera i MACos i Win...
-Rode K2 je odlican, ali nikad se ne bih oslonio samo na jedan mikrofon,pa ti prerporucujem i njega i nesto drugo,sa drugim karakterom,ok ovo je lampa, i onda recimo neku Audio Tehniku 4033 ili 4040...tako nesto...
Snimas li bend? Tamburase? Vise muzicara? - onda jos mikrofona...

-Preporucujem Pro Tools LE kao software, ide uz bilo koji M-Box, jeftino, a imas oridzidzi software sa zakonske strane...uz legendarni tape-a-like sound!

-Obavezno UAD kartu u racunar! UAD 2 Solo Flexi je povoljan!

-razmisli o BM12a...odlican monitor,6ica mi se cini malom...

Poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2009, 04:54 PM   #10
mr_eko
Member

mr_eko's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
-ZED R16 je odlican izbor! Obaska sto lakse naplatis kad vide lep veliki svetlucavi mixer...:~))...ali bez zezanja!
-ruDAW pro bi u cifri koju pominjes bio logican sled...a moze da tera i MACos i Win...
-Rode K2 je odlican, ali nikad se ne bih oslonio samo na jedan mikrofon,pa ti prerporucujem i njega i nesto drugo,sa drugim karakterom,ok ovo je lampa, i onda recimo neku Audio Tehniku 4033 ili 4040...tako nesto...
Snimas li bend? Tamburase? Vise muzicara? - onda jos mikrofona...

-Preporucujem Pro Tools LE kao software, ide uz bilo koji M-Box, jeftino, a imas oridzidzi software sa zakonske strane...uz legendarni tape-a-like sound!

-Obavezno UAD kartu u racunar! UAD 2 Solo Flexi je povoljan!

-razmisli o BM12a...odlican monitor,6ica mi se cini malom...

Poz'
Znaci dobra kombinacija, ali neznam ova kartica kako se kopca????ne vidim da ima vise prikljucaka na njoj???jel treba jos nesto uz nju???
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules