Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-03-2009, 03:12 PM   #1
serbianzoro
Member

serbianzoro's Avatar

Default live master compressor

Pozdrav forumasima!!!Sviram korg pa2x klavijatru koja nema master kompresor u sebi za razliku od drugih klavijatura u klasi.Vezivao sam je na nekoliko raznih kompresora ali je svaki ili previse pumpao,davao previse nekog svog tona,uticao previse na bas,visoke itd,itd... Ipak kada radim live snimke svog band-a ili masterujem signal klavijature u nuendu(onako vise iz fore) svidja mi se kako radi wintage warmer plugin koji daje najvise rms-a,a pritom jako malo utice na sam zvuk klavijature.Naravno znam da to nije bog zna kakov plugin,ali cisto da pojasnim za cime tragam.Da li neko moze da mi preporuci hardverski uredjaj kojim bih postigao ono sto zelim???? Pozdrav od novog clana!!!
serbianzoro is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2009, 06:55 PM   #2
serbianzoro
Member

serbianzoro's Avatar

Default Re: live master compressor

Hvala unapred
Old 13-03-2009, 09:08 PM   #3
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by serbianzoro View Post
Pozdrav forumasima!!!Sviram korg pa2x klavijatru koja nema master kompresor u sebi za razliku od drugih klavijatura u klasi.Vezivao sam je na nekoliko raznih kompresora ali je svaki ili previse pumpao,davao previse nekog svog tona,uticao previse na bas,visoke itd,itd... Ipak kada radim live snimke svog band-a ili masterujem signal klavijature u nuendu(onako vise iz fore) svidja mi se kako radi wintage warmer plugin koji daje najvise rms-a,a pritom jako malo utice na sam zvuk klavijature.Naravno znam da to nije bog zna kakov plugin,ali cisto da pojasnim za cime tragam.Da li neko moze da mi preporuci hardverski uredjaj kojim bih postigao ono sto zelim???? Pozdrav od novog clana!!!
Pa... hm...

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26329

Pročitaj ceo thread, kratak je.

Pozdrav
Old 13-03-2009, 09:18 PM   #4
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Quote:
Originally Posted by serbianzoro View Post
Naravno znam da to nije bog zna kakov plugin,ali cisto da pojasnim za cime tragam.Da li neko moze da mi preporuci hardverski uredjaj kojim bih postigao ono sto zelim???? Pozdrav od novog clana!!!
Pa i nije da nije bog zna kakav plugin .
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2009, 10:55 PM   #5
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Vintage Warmer je raketa! Izvrstan je! Zato i kosta jednako kao i hardverski kompresori.
Ako imas novaca onda bi ti mogao biti dobar Empirical Labs Distressor ili Empirical Labs Fatso. To moze zvucati kao Vintage Warmer...
Iako... ako ti treba kompresor na klavijaturama onda sto ti tek treba za ostatak benda...
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 14-03-2009, 01:25 PM   #6
serbianzoro
Member

serbianzoro's Avatar

Znam da je to igranka bez prestanka,uh bolje da ostavim stvari kakve jesu!!!
Old 14-03-2009, 01:31 PM   #7
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Vidi ovako... Najlakse ti je da vezes sve to na notebook pa kroz PSP warmer, ili sta god drugo zelis...
Ali... Kad baziras "svirku" na aranzeru onda je malo bzvz da kazes kako to ne zvuci bas najbolje, je li...
Ipak, ako hoces kontaktiraj me na PM, pa cu ti reci par stvari koje mozes da uradis sa tom klavijaturom da zvuci bolje od ostalih...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2009, 01:36 AM   #8
serbianzoro
Member

serbianzoro's Avatar

Uzeo sam ultramizer pro behringer i dobio sigurno 20-30% vise loudnesa a minimalno utice na zvuk.Dobosi dobiju malo onog pumpinga da ga tako nazovem ali vrlo malo tek da zamirise,a jako mi se svidja sto mogu da iskompresujem sub-ove tako da klavijatura neverovatno punije zvuci kada na primer radim na 12'' kutijama.Pominjali smo ovde neke mnogo ozbiljnije sprave,ali znajuci da po nasim klubovima ima takvog krs ozvucenja behringer je keva i u toj prici mu ne cujem nedostatke,iako ih na monitorima kod kuce naravno ima.Ideja je i bila u tome da posto svakog dana radim na drugom ozvucenju dobijem artikulisaniji zvuk jer je to malo teze sa tri-bas mid treble pota na mikseru.Sada sa ovim beringerom i parametrickim eq-om na pa2x stvar stoji mnogo drugacije i bogu hvala nemam vise problem sa dj-evima jer mogu dobro da ''puknem'' i posle pauze u kojoj je pomerao dzigericu znamo vec koliko napumpanim house i rnb stvarima...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules