|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Kako prave taj zvuk dobosa?
Totalno je drugaciji nego u modernoj muzici Mislim na zvuk dobosa iz osamdesetih konkretno jedan od najekstremnijih je kod grupe Queen http://www.youtube.com/watch?v=9hMrY...eature=related Ok ima dosta reverba, kompresija ,mozda neka paralelna kompresija ,EQ ali ima jos nesto sta ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Ritam masina u ovom slucaju...
Gejt reverb, ili je sam sempl takav... Sto ti kazes 80ih, ali eto taj dobos u pop mjuzi moze biti tretiran na EQ kao i tomovi, dakle seceni su midlovi na oko 300-500hz ali za velike vrednosti i dodavano je 5-6 khz da bi se dobio punchy sound na 150-200hz sa definicijom na hi-mid opsegu... Naravno i kompresori su tu... Evo ti recimo primer,ovo je pravi boobanj,mislim da je Stiv Ged: Skola produkcije za sva vremena!
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 29-10-2009 at 03:08 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Da da bravo to je isto taj tip dobosa na koji sam mislio
ali ako je verovati wikipediji(sto je cesto diskutabilno) svirao je Martin Ditcham Ok kad kazes da je samo to radjeno ali ja nikako ne uspevam da dobijem ovakav zvuk naravno ne mislim po kvalitetu nego po samom tipu mozda je do tog gejtovanog reverba jel bi mogao da mi malo pojasnis sta je to zapravo ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Pa to ti je gate na reverbu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
ili ako nadjes negde Yamaha spx90/990 ili slicne reverbe, ili impulse bar, probaj to
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Nego, 10-tak godina radim ovo, pa jos ni ja ne mogu da dobijem ovo... To je po zvuku rekao bih MCI, mada to je sad nagadjanje,studer A800,mikrofoni,picke materine,to je ipak bajo i ton majsor,producent, sve macani... Mozemo mi da dubimo tu filozofiju,to je lova i ende... Za bubnjara - moguce,ja ovako cuo, nigde podataka,verovatno si ti u pravu... U svakom slucaju skini taj album, ne the best ili tako nesto,nego bas "road to hell" i... ...brate Radosave... ...preverzija od sexa...!!!
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 29-10-2009 at 11:47 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
A sam zvuk je ritam mashin... Koristili se Oberheim DX i DMX i Linn drumovi. Nadji semplove tih mashina, gejt reverbi i imas ga
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
na ovom Queen videu dobos ima i mali pre-delay (u ritmu) na reverbu, jer se lepo cuje kad udari i posle se kao malo vrati taj noize/sum od dobos reverba.
To su pre mnogo stavljali (pre-delay na reverb...) ![]()
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Hej hvala puno chekiracu to na ssl-ovom sajtu i gledacu da nabavim te semplove
A za pre delay si u pravu sad sam pazljivije poslusao i to ne tako mali jedno 50 60 ms Nego kada gejtujes reverb dali uopste ima razlike ako stavis reverb time 1 s ili 3 kad cu i ovako da ga ugejtujem ?ok mozda je glupo pitanje ali nisam imao prilike da to radim ranije |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Nasao sam semplove koga zanima
http://www.diskodiktator.com/02-arkiv-refill.html |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ovo je produkcija | LACKY | Pricaonica | 7 | 26-06-2008 08:26 PM |
Klavir i produkcija | Steka | Audio Produkcija - Tehnike | 22 | 23-09-2007 07:13 PM |
Ozvucavanje dobosa | arados | Razno | 21 | 08-03-2005 01:54 AM |