Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-08-2009, 02:06 PM   #1
mirun
Junior Member

Default Transport panel

Pozdrav,
sinoc sam radio na nekom projektu u Nuendu i neznam kako al odjednom mi je nestao Transport Panel...Nesto sam ocito pritisnuo i sad ga jednostavno nema nigdje...Sve sam pokusao sto znam da ga nadjem al neide nikako...
Pogledom na Transport polje u Meniju i pritiskom F2 pokazuje mi da se ukljucuje i iskljucuje al ga na displeju nema nigdje...
Zna li ko kako da rijesim ovaj problem...Hitno mi je jer treba da zavrsim nekakav demo...
I druga stvar ne tako bitna...Prilikom ulaska u Nuendo sam sebi napravio neke presete za projekt.Medju njima imam i neke koji mi ne odgovaraju pa bi ih htio obrisati al neznam kako...

Nadam se da ima neko za pomoci...
mirun is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2009, 02:50 PM   #2
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Transport panel

transport ti je verovatno pobegao van okvira prozora. Probaj sa pomeranjem klizača za pomeranje slike po vertikali i horizontali ali od samog nuenda, a ne od prozora sa materijalom. Takođe probaj sa minizovanjem svih prozora, moguće da je negde ispod.
A ovo za presete nisam baš skontao
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2009, 04:25 PM   #3
mirun
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
transport ti je verovatno pobegao van okvira prozora. Probaj sa pomeranjem klizača za pomeranje slike po vertikali i horizontali ali od samog nuenda, a ne od prozora sa materijalom. Takođe probaj sa minizovanjem svih prozora, moguće da je negde ispod.
A ovo za presete nisam baš skontao

Nema ga ni kad minimiziram program.Moracu da udjem u seting graficke.Naime,radim na 2 monitora.Osnovni mi je 32" Samsung TV a drugi mi je 17" Samsung LCD Monitor na kome mi samo mixer bude otvoren ili poneki VST.

A za presete...Kad otvorim Nuendo idem na: File>New Project......i tu u templates mi stoji po defaultu Empty i dalje su neki moji preseti koje sam ja napravio za razne situacije kao:miro1,miro2,miro3...
I sad medju tim mojim presetima zelim npr.da obrisem preset miro2 jer mi vise ne odgovara ili ne treba...
Ne mogu da nadjem gdje se brisu...

Hvala na javljanju...
Old 31-08-2009, 01:48 PM   #4
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

prvo, ne minimiziraj program nego samo prozore koji su unutar njega. Drugo, nisi pomenuo da si probao da mrdaš klizače unutar glavnog prozora, tako bi dobio pregled celog radnog polja Nuenda, čak i onog koje ti je namenjeno drugom monitoru.
Treće, to o čemu ti pričaš su Template-ovi, koji se nalaze u Nuendovom folderu. E sad mi samo nije jasno šta ti oni koj đavo smetaju, nek stoje tu, a ti napravi nove, kakvi ti odgovaraju.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 31-08-2009, 09:59 PM   #5
mirun
Junior Member

Hvala na pomoci Arthur...Bio je nekako nestao iz kompletnog nuenda...nemam ni ja pojma...tek promjenom setinga graficke i rezolucije displeja se pojavio...pa sam samo ponovo vratio rezolucije i to je to ...Rijeseno...
Za Presete...%ebem li ga...pa i imas pravo...Prijatno...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules