Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 20-08-2009, 12:01 PM   #1
Zvukom
Junior Member

Default Kako da skinem mikrofoniju sa klavira?

Pozdrav svima,

Radi se o VST klaviru (True pianos).

Ako poslusate mali fajl koji je u attachmentu, cucete mikrofoniju / visoke frekvencije koje zelim da uklonim. Probao sam sa nekim filterima, ekvilajzerima itd., bez uspjeha.

Da li neko ima koristan savjet? Hvala!
Attached Files
File Type: mp3 Klavir sa mikrofonijom.mp3 (592.1 KB, 280 views)
Zvukom is offline  
Old 20-08-2009, 12:38 PM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Kako da skinem mikrofoniju sa klavira?

Quote:
Originally Posted by Zvukom View Post
cucete mikrofoniju / visoke frekvencije koje zelim da uklonim. Probao sam sa nekim filterima, ekvilajzerima itd., bez uspjeha.
Nije ti to nikakva mikrofonija nego 2. harmonik (u ovom slučaju g#) koji je sastavni deo boje klavira. Fora je u tome ?to kada ga ovako svira? taj harmonik uđe u petlju pa počne da zvući kao mikrofonija. Ako ga skine? nekim notch filterom uni?tiće? i boju instrumenta, jbg.

Pozdrav,

Vasa
Old 20-08-2009, 12:48 PM   #3
Zvukom
Junior Member

Default Re: Kako da skinem mikrofoniju sa klavira?

Hvala, tako nesto sam i pretpostavljao, ali nisam bio siguran. To mi se ponekad desavalo dok sviram bas, ali nisam bio siguran da li isto desava i na visokim frekvencijama.

Pozdrav
Zvukom is offline  
Old 04-09-2009, 10:56 PM   #4
skolapper
Junior Member

skolapper's Avatar

Default Kako da skinem mikrofoniju sa klavira

Kad god kupujem lubenicu, koju inace volim, uvijek izaberem neku da nije slatka ili da nije socna...uglavnom nikad da valja...Zna li neko kako da izaberem slatku, zrelu i socnu lubenicu i da uzivam kao covjek ?
skolapper is offline  
Old 04-09-2009, 11:12 PM   #5
Zvukom
Junior Member

Default Re: Kako da skinem mikrofoniju sa klavira

Quote:
Originally Posted by skolapper View Post
Kad god kupujem lubenicu, koju inace volim, uvijek izaberem neku da nije slatka ili da nije socna...uglavnom nikad da valja...Zna li neko kako da izaberem slatku, zrelu i socnu lubenicu i da uzivam kao covjek ?
Ne znam da li je ovo sala ili spam, ali sto se mene tice ova je tema zatvorena. Posto nisam nasao opciju da temu zatvorim sam, molim moderatora da to uradi. Hvala
Zvukom is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules