|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
sa koliko memorije moze da operira?
tj da li mi se isplati da na xp 32 bit stavim jos 2 gb ram-a? znam da xp vidi max 3,5 gb rama.... da li ce stavljanje dodatnih dva gb da ugrozi dual channel mod premda jedan od modula xp nece koristiti ceo? dakle pitam za situaciju gde ce biti 4 modula od po 1 gb pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
banned
|
![]()
jednog dana, kad budes vozio 64bitni sistem sa kompletnim 64 bit softverom, isplatice se... danas i dalje nema svrhe ako ces jos dogledno vreme zonglirati sa 32 bit xp-om, posto on vise od 2,5 giga ne moze adresirati, a programi i plagovi retko kada i toliko umeju iskoristiti. Ako jeste jeftino, stavi, mada ti ja garantujem da ces pre uzeti novi kompjuter nego sto ce taj doziveti 64 bit scenario.
Poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
zato i pitam
planiram jos dugo da vozim ovu konfu i 32 bit jer mi sljaka stabilno i imam sve sto mi treba ali bi mi 1 gb vise rama znacio puno jer to mi jedino manjka pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Mason
|
![]()
2 gb
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Odakle tebi ta informacija da se na 32-bita moze adresirati samo 2.5 ??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Mason
|
![]() Quote:
Od te brojke se odbijaju razne druge memorije u računaru... ram grafičke karte itd... pa otprilike ispadne otprilike toliko, koliko ti je čovek rekao. Moj računar je sa UAD-1 video 2,6 gb, a sada, sa UAD-2, vidi 3 gb. U svakom slučaju, ni jedan ne vidi celih 4. Kejkz ti je dao verovatno odokativnu i okvirnu informaciju. Daaa.. što se tiče onoga koliko aplikacija rama može da koristi. Npr. Cubase... Uz pomoć 3gb switch-a to može da se podigne na 3gb, ali neke aplikacije, npr. Ni-Kontakt, gube stabilnost (barem se kod mene pokazalo tako), pa to i nije baš neko rešenje...
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
dakle da sljakam na 2 gb i da frizujem i pretvaram midi u audio kad podje (ram) u crveno?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Mason
|
![]() Quote:
Ram ,preko tih 2 gb za Nuendo, koristi i OS, a i druge pozadinske aplikacije koje su ti u tom trenutku aktivne. Od software-a za grafičku kartu, pa nadalje... Ako imaš ravno 2 gb ram-a, nećeš imati okruglo 2 za Nuendo/Cubbase, jer će deo njega otići na druge stvari. Napomena! Itekako je poželjno da memorijski moduli budu upareni! U suprotnom može da dodje do problema, pa će te onda na forumu savetovati da baciš comp u djubre i rešiš sve probleme kupovinom MAC-a ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 23-06-2009 at 11:47 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
ma kakav mac odkad sam promenio interfejs sve sljaka super
naravno upareni su mi moduli ali da bi ostali upareni moram da stavim jos dva uparena........tj 4 giga investicija od tri iljade...hm....pa svaki mb rama vise za cubase je dobrodosho.. ali u zadnje vreme snimam dosta zivo, i bas gitaru, tako da izbegavam mnoge vstie koji srchu memory al jedu dosta i plugovi ustvari poenta je sto ja volim da miksuckam dok radim i trake tek na kraju eksportujem i pretvorim u audio.....kad zgotovim aranzman i zvuk....al sama pomisao da u nekoj ranoj fazi vec moram da zapecatim midi pretvorivsi ga u audio(kako bi rasteretio ram)....i tako izgubim mogucnost da ga do samog kraja rada na pesmi menjam, mi se ne svidja evo npr pokrenem stylus , ewql symph brass, trilogy, guitar rig i na par audio kanala aliverb ,melodyne.... i cao ...memory usage 1,92 gb.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Aco,nazalost,ono sto ti je Kejkz rekao je surova realnost.proizilazi da danasnje kombinacije audio softverskih paketa i 32 bitnih o.s. ni priblizno nisu dorasli realnim mogucnostima racunara na koje se instaliraju.
ja vec izvesno vreme koristim "stari" i zaboravljeni XP 64 bit,zvucnu karticu koja ima drajver za taj o.s,kao i sekvencer(Cubase 4) koji radi na tom o.s i imam kakav-takav benefit od 8 GB RAM-a(tj.4 x 2 GB)koliko sam spucao u komp.e,sad-sve ima svoju cenu...na takvoj mi platformi ne radi nekih 5% prgrama koji su mi sljakali u varijanti XP 32/Cubase SX3,ali realno me zabole.....mogu da prezivim bez Haliona3,the grand 2,virtual bassist-a i jos dve,tri gluposti....ono sto mi treba/radi vrlo lepo....ako hoces,javni se sutra u toku dana da sad ne smaram forum... veliki pozdrav Last edited by milanCHE; 24-06-2009 at 01:00 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
moze li cubase sx3/nuendo 3 chitati sx4 projekte | zak | Audio Software | 6 | 06-12-2008 11:12 AM |
Koliko se moze zaraditi od muzike dana? | DaBear | Razno | 65 | 16-09-2008 02:21 PM |
Sta to Dr. Dre koristi od VSTi-a?:D | Jan | Audio Software | 25 | 23-12-2007 07:16 PM |
OCZ memorije | Inovative_kg | Computer Hardware | 5 | 26-10-2007 05:07 PM |