Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-07-2009, 11:21 AM   #1
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Default Emulacija aranzera, hitno :)

Hitno mi treba neka preporuka za emulaciju aranzera u VST formatu ( ne znam da l' sam ovo lupio ali me razumete )... Nemam gde da uzNem aranzer a treba da sviram u nedelju.. Hvala puno
Inovative_kg is offline   Reply With Quote
Old 28-07-2009, 11:37 AM   #2
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Default Re: Emulacija aranzera, hitno :)

ne znam da li cu ti pomoci, padaju mi na pamet luxonix purity i steinberg hypersonic.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 28-07-2009, 11:51 AM   #3
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Hypersonic ima built-in ritmove ? Ja za to nisam znao .. Znam da ima neke loopove ali nisu continuous .. Treba mi nesto samo da mi svira style, tipa Bossa Nova, dakle bubanj, ritam gitare, kontrabas , a da ja preko toga mogu da sviram klavir .. Hvala za purity, sad cu da pogledam
Old 28-07-2009, 12:00 PM   #4
Klarinetista
Senior Member

Klarinetista's Avatar

Imas one man band, to ti je pravi soft emulator i prihvata sve stilove sa hard sprava, mada mislim da mozes da zavrsis posao i sa Band in a Box

"And he whom you cannot teach to fly, teach to fall faster." ~ Friedrich Nietzsche
Klarinetista is offline   Reply With Quote
Old 28-07-2009, 03:07 PM   #5
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Evo, upravo isprobavam ovaj band-in-a-box.. Nije mi jasno kako ne mogu da povucem neki VST klavir dok je on upaljen.. Izgleda da moram debelo da ga konfigurisem, baktacu se s tim veceras. Za 1manband sam skinuo demo koji je potpuno funkcionalan, ali nisam jos uvek stigao da ga probam .. Hvala puno svima
Old 29-07-2009, 03:57 PM   #6
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Ne,ne, ja sam definitivno glup covek, cim ne mogu da se snadjem sa ovim cudom
Old 31-07-2009, 08:04 AM   #7
akordeonista
Senior Member

One Man Band i Live Styler su napravljeni upravo kao softverski aranzeri! Imaju pregrst funkcija koje nemaju ni najbolji hardverski aranzeri! Jedino sto neces bas moci tako lako da ides na svirku sa njim. Govorim konkretno o OMB-u, on prima Yamahine ritmove ali moras svaki ritam da prilagodis njemu, za svaku varijaciju, fill-in itd. da postavis koju boju zelis, koju jacinu i sl. Inace, u njemu mozes da implementiras VST instrumente i da vuces njihove boje kako za solo tako i za trake aranzera! Dakle, mozes da vuces boje sa Hypersonica, Korg M1 i sl. VST-i ali i sa nekog soft semplera tipa Emulator X. Tu su mogucnosti skoro neogranicene jer sa Emulatorom X2 mozes za bubanj da vuces lupove koji se automatski uklapaju sa tempom ritma itd.
Ovo sve moze da radi sjajno ali trazi mnogo vremena za postavku ritmova i solo boja. Ali zato kad jednom namestis sve kako treba zvucaces bolje nego sa hardverskim aranzerom!
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2009, 09:03 AM   #8
loverboydex
Member

loverboydex's Avatar

http://www.1manband.nl/quickstart.htm
loverboydex is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules