Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-06-2009, 02:52 PM   #1
Boombass
Member

Default Plavi ekran

Nekada mi se desi da prilikom startiranja Cubase5 ne?e da se pokrene jednostavno nestane sa ekrana,upozori me da mi sa Donglom ne?to nije u redu.Izvadim dongle stavim ga u u drugi usb ponovo ga instaliram i restartiram i proradi.Imam mati?nu Asus P5QL.U PC-u imam 2 pulsara2 , 2 Uad-a1 i Liquid Mix na pci FW sa TI chipom.Prilikom startanja Cubase-a mi je bilo upozorenje da "Scope" nije pokrenut i onda mi ponudi opciju da biram da "resetiram" Scope ili ne.Kada pritisnem "DA" pojavi mi se plavi ekran.Poslije toga resetiram PC samo mi da izvje??e za "Fatal error" i opet sve radi neko vrijeme.Sumnjam da nije ne?to se "IRQ,s" , izvukao sam to u txt obliku pa bi molio znalce da pogledaju da vide da li gdje bi mogao biti problem.

Pozdrav.[ATTACH][ATTACH][ATTACH]Memory.txt[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]
Attached Files
File Type: txt Conflicts-Sharing.txt (5.5 KB, 414 views)
File Type: txt I-O.txt (9.5 KB, 381 views)
File Type: txt IRQ-s.txt (3.8 KB, 281 views)
Boombass is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2009, 01:56 PM   #2
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Plavi ekran

Quote:
Originally Posted by Boombass View Post
Nekada mi se desi da prilikom startiranja Cubase5 ne?e da se pokrene jednostavno nestane sa ekrana,upozori me da mi sa Donglom ne?to nije u redu.Izvadim dongle stavim ga u u drugi usb ponovo ga instaliram i restartiram i proradi.Imam mati?nu Asus P5QL.U PC-u imam 2 pulsara2 , 2 Uad-a1 i Liquid Mix na pci FW sa TI chipom.Prilikom startanja Cubase-a mi je bilo upozorenje da "Scope" nije pokrenut i onda mi ponudi opciju da biram da "resetiram" Scope ili ne.Kada pritisnem "DA" pojavi mi se plavi ekran.Poslije toga resetiram PC samo mi da izvje??e za "Fatal error" i opet sve radi neko vrijeme.Sumnjam da nije ne?to se "IRQ,s" , izvukao sam to u txt obliku pa bi molio znalce da pogledaju da vide da li gdje bi mogao biti problem.

Pozdrav.[ATTACH][ATTACH][ATTACH]Attachment 5710[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]
Uh plasi me ova gomila Uada i Scopea na jednom mestu Salu na stranu, vidim da se IRQ 17 koristi i za UADa i za Scope. Moram reci da sa Scopeom zna biti problema i kad je sam na IRQu.

-1. Probaj da disablujes midi u svim SCOPE projektima, tj da izbrises midi in / out module iz SCOPE projekta. Da li ti MIDI uopste ide preko Scopa ?

-2. Probaj da uradis da ti Scope bude sam na IRQu - ne znam kako ces to da izvedes - ako imas gde da premestis UAD - uradi tako...

-3. Stavi buffer na Scopeu na 512 semplova

-4. Pobacaj sve u kantu i uzmi nesto iz RME ponude
Old 01-07-2009, 06:05 PM   #3
milos
Pro Member

milos's Avatar

BSOD Zar to jos postoji ?
milos is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2009, 06:08 PM   #4
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

obrati se steinberg-u mozda nije dongle dobar

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2009, 08:18 PM   #5
Boombass
Member

Probati ?u se obratiti Steinbergu za dongle.A ?to se ti?e Pulsara mislim da sam rije?io ali pri?ekati ?u jo? neko vrijeme da budem siguran.Od svih odgovora jedino ne ku?im Milo?ev
Quote:
BSOD Zar to jos postoji ?
Boombass is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2009, 09:46 PM   #6
milos
Pro Member

milos's Avatar

Mislio sam na Blue Screen Of Death
Stvarno ga nisam video nijednom na svojoj masini... Zadnji put sam ga video tamo negde 2003,2004 godine
Old 01-07-2009, 09:55 PM   #7
slowstar
Pro Member

Blago tebi, ja sam ga, izmedju ostalog DANAS video (BSOD), i to prilikom "dizanja' sistema, stajao je 5-6 sekundi, a onda nestao, pa se pojavila poruka "Not any HD detected" pa i to nestalo, pa se komp restartovao sam, par puta...to mi se desava poslednjih desetak dana stalno, bojim se da ce i sada, svakog casa dok ovo kucam da me "obraduje" - tako mi i treba kada ne sedim za onim sto ima vocku sa strane, nego se "petljam" sa Bilom Gejtsom,pa makar i u Chieftec kucistu, koji nas je sve ojadio, ali mnogi to jos ne primecuju...ima vremena. Doduse, priznajem da se ne razumem mnogo u ovu vrstu racunara, ali i zasto bih? Meni treba racunar koji mi vrsi posao sa DAW programom, a ne neki na kome stalno nesto moram da "tvikujem" "prilagodjavam" "Budzim" i tako dalje, zar ne?

Last edited by slowstar; 01-07-2009 at 09:59 PM.
slowstar is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2009, 09:56 PM   #8
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2009, 10:00 PM   #9
milos
Pro Member

milos's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Blago tebi, ja sam ga, izmedju ostalog DANAS video (BSOD), i to prilikom "dizanja' sistema, stajao je 5-6 sekundi, a onda nestao, pa se pojavila poruka "Not any HD detected" pa i to nestalo, pa se komp retartovao sam, par puta...to mi se desava poslednjih desetak dana stalno, tako mi i treba kada ne sedim za onim sto ima vocku sa strane, nego se "petljam" sa Bilom Gejtsom, koji nas je sve ojadio, ali mnogi to jos ne primecuju...ima vremena. Doduse, priznajem da se ne razumem mnogo u ovu vrstu racunara, ali i zasto bih?
Hehe, a ja dobio kernel panic(prvi put u zivotu na OS X) od novog Safarija 4 u kombinaciji sa Leopardom 10.5.7
10.5.6 i Safari verzija 3 je kamen.
BTW za koji dan uzimam Apogee Duet i napustam windows, skroz....
Old 01-07-2009, 10:12 PM   #10
slowstar
Pro Member

BRAVO!!!
Pametna odluka!!!
. ja sam jos na 10.4.11 (tigric) i po savetu iskusnog kolege, ne smem da prelazim na Leopard jos uvek, iz poznatih razloga, ne moram da napominjem, jel' tako?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules