|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
poshto sam tek od skoro ushao u prichu sviranja bassa, i znam svega par basista koji i nisu neshto dobri (niti se interesuju toliko za bass), treba mi mala pomoc.
uz pomoc vas sam uzeo magnete za gitaru (tachnije gitare sa tim magnetima haha) i reshio sebi problem gitare do daljneg.. obe su fender strat, jedna sa emg dg20 a druga sa lace hot gold magnetima.. sad, bass (Blade tetrastandard) mi previshe zuji, i ne mogu nikako da dobijem dovoljno puncha.. koliko god ga slapovao, nikad nije dovoljno.. chak i kad povuchem zicu kao konj i pustim je u ischekivanju jakog puncha ne dobijem ni blizu ono shto mi treba.. sam ton se brzo gubi u zujanju i shumu.. i prilichno nije svirljiva ako su sporije pesme u pitanju.. na kraju sam doshao do toga da izolujem frekvencije na kojim je zujanje i shum naj prisutnije na drugom kanalu i obrnem fazu na istom.. ali onda, naravno, dobijem muljav ton.. a i sam ton gitare (uz svo zujanje itd) je prilichno nedefinisan i muljav.. sam bass je ok (vrat, kobilica, drvo, chivije odlichne), samo me brine to shto se vibracija svake zice prenosi i na ostale podosta.. ne znam da li je to sluchaj sa drugim i skupljim gitarama, ali ja sam se navikao da prigushim ostale zice dok okidam jednu.. shto mi definitivno smanjuje brzinu sviranja.. sad, veoma je moguce da sam u nedostatku iskustva i informacija zakljuchio da to ne bi trebalo da se deshava.. ali opet, moram i to da pitam.. da li je to normalno? ![]() e sad, ja stvarno ne znam ni jedan model niti firmu koja pravi VALJANE magnete.. pa mi treba vasha pomoc.. sad, trazim shto bolji vremenski odziv.. to je ono u shta sam siguran. chak mi mozda i izoblicheni odzivi trebaju, ne znam vishe ni sam.. hahah.. elem svirka je uglavnom jazz/rnb/hip hop sa dosta funk-a.. sa druge strane, radim i rock i jazz, i koristeci se logikom, za takvu svirku mi treba neshto malo drugachije.. ali mislim da cu moci to posle da reshim ekvalizacijom i dobrim izborom bass amp plugova.. da, bode se direktno u preamp koji pichi u kartu.. i to je to.. ![]() imate neke ideje? ako vas neshto josh zanima da mogu da vam opmognem da bi mi pomogli, recite slobodno.. poz |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vicevi - samo dobri | HeatMan | Pricaonica | 266 | 02-12-2015 06:15 PM |
magneti za bas | liman021 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 01-03-2008 01:40 PM |
Impulsi.... novi, stari, dobri, loshi....... | OFF | Audio Software | 38 | 29-08-2007 08:29 PM |