|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima!
Dugo pratim i citam postove na ovom forumu i prikupljam informacije ![]() ![]() Prvo, moram pohvalit forum jer stvarno ima korisnih informacija i ljudi "od struke" od kojih se da ponesta i nauciti. No dobro da krenem i ja na svoj problem... Evo ovako.. Bavim se elektronskom i hip-hop produkcijom vec 3 godine, radio sam u fl dosta, reason-u i od kad sam kupio Mpc kucam u cubasu. No kako su godine prolazile apetiti su rasli. Prije godinu dana sam odlucio sloziti si studio,kako za produkciju, tako i za snimanje vokala,gitara,bubnjeva i svega potrebnog sta ide uz to. E onda sam napravio komoru i kontrolnu sobu bas kako sam naucio i vidio od Ivana(hvala Ivane!) na ovom forumu ![]() ![]() A evo i mog pitanja konacno: da li mi se isplati zadrzati tu zvucnu i poceti snimati na nju vokale sa obzirom da sam prvo umjesto da kupim dobru zvucnu kupio i potrosio hrpu novaca(iz svog neznanja) na preamp i kompresor? Dali je neko na ovom forumu imao iskustva sa tom zvucnom sa snimanjem vokala i ostalog? Da li bi mi bolja zvucna puno promjenila sound nasprema ovoj? Koju biste mi preporucili zvucnu da dobim nekakav priblizno "studijskoj kvaliteti" zvuk vokala i ostalog? Nisam znalac, pa dali treba u "kvalitetu" ubrojiti i dobar konventer prije ulaza u zvucnu? Ako da koji biste preporucili? Nadam se da ce mi Vase iskustvo i praksa pomoci odabrati, jer mi se zuri, dolazi mi stol sa rackom uskoro pa treba poceti sa snimanjem ![]() I da, necu rec da novac nije problem kad je ![]() Hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Za 1000-1500 eura si vrlo dobar sto se tice karte... Vidi sto ti se svidja i kupi...
Zavisi sta su ti prohtjevi, mozda bolje da uzmes neki ad/da i neku malo jeftiniju kartu... Btw: Nisi se zeznuo sa preampom i kompresorom.. U kom je gradu taj 'studio'? Koji si mpc uzeo?
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Da znam ali mislio sam da mi kazete malo koja su vasa iskustva sa kartama u tom rangu? Da li se zbilja isplati davat pare za tak nesto? Koliko ce mi sound bit bolji? Da li puno? Ili nesto zanemarivo u usporedbi sa creative ili npr. nekom opet malo skupljom od creative npr. m-audio, presonus karti za manje pare? Zahtjevi su mi da mi se sto bolje vokal ili odsvirana dionica presnimi na hard, u sto uvjerljivijem zapisu ![]() ![]() Znam da se nisam zeznuo sa preampom i kompresorom, o tome sam dosta dugo ispitivo ljude po ducanima i forumima i svi su rekli da je to "cisto dosta" za pocetak. Nisam jos imao prilike bolje isprobat opremu(a i kako cu na creativu ![]() Moj "studio" ti je u Zagrebu, ak se to moze nazvat studijem ![]() ![]() MPC mi je AKAI MPC 2000XL...dobar za sad ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Da i jesam reko da ja i kolega radimo DIY klonove 1176-ice, SSl-a kompresora za male pare(po dogovoru,ovisi koji model i sa preampom il bez)...Posto mi je kolega elektronicar i on ima 1176-icu u svom arsenalu(samo onu prastaru, brijem jos u doba Billa
![]() ![]() ![]() Kad cu imat vremena i volje, i novu karticu ![]() Imam jedno pitanje za FrankaPanka sa ovog foruma jer sam citao post o njegovim cudesima DIY tehnike. Franko di nabavljas il izradujes prednje ploce uredaja da izgledaju tako dobro, ko pravi, da se varamo sami ![]() Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
uzme? Rme fireface 800,dosta ljudi sa foruma ima tu zvučnu,ugl,vrhunska konverzija,vrhunski preampovi,routing i totalmix kod firefacea su ne?to ?to bi trebalo biti uzor i puno skupljim uređajima....
mo?e? si slagati ?eme sa ne?to jeftinijim uređajima,mo?da emu 1212 sa rme octamicom,to bi te iza?lo ne?to jeftinije mo?e? si jo? pogledati tc electrnic konnekt 48,također odličan uređaj,tu je negdje sa cijenom u rangu firefacea.... na kojim monitorima slu?a? ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
pa mislim da ni ovi monitori nisu lo?i,dapače...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Mozda covek hoce PMC ili Meyer...
![]() Dosta ljudi hvale te KRK-ove, verujem da 8-ice imaju dobar low end |
![]() |
![]() |