|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
kao sto kaze u naslovu....
radim dosta dugo bitove i spreman sam se upustiti u prodaju.. e sada mene zanima cijela procedura kako i sta,sta trebam napraviti da dobijem neke licence da dobijem autorsko pravo,ako prodam gdje je dokaz da je beat(produkt) moj. pogledajte npr. ovu stranicu http://www.shadowville.com/ kako da radim posao kao oni (pokusao pitat njih ali nista od odgovora) Molim vas na konkretnom odgovoru Zahvaljujem unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
pa nisi procitao malo po sajtu....beats koji oni daju na web sajtu su FREE , ko hoce da ih koristi za kucnu upotrebu, a ako hoce u komercijalne svrhe (web, mix tapes / kompilacije do 2000 komada tiraz, tadio, TV, itd..) onda mora da plati $40 licencu za to.. e sad posto je samo $40 za licencu, mislim da kad uploadujes pesmu kod njih, ne dobijes nista unapred, nego tek kad neko plati licencu (i to ti je onda , AKO sve ide tebi, celih $40 !!..he,he..) sve u svemu gubljenje vremena... a ako imas stvarno prave beats, cesljaj po webu, nadji managere nekih rapera i posalji im, pa ako im radi, uzece i mozda ti dati neke pare (mozda ne)....ako uzmu i postane hit, a ne plate ti...onda mozes da ih tuzis i uzmes im jos vise para... ali generalno, i to je gubljenje vremena.... ukoliko nisi tamo, i ne znas nikoga, MRKA KAPA!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
mrka kara..
![]() stvarno.. evo ja znam jednu devojku koja je radila za bone thugz i akona beat (koji je po meni govno, al aj) za pesmu "never forget me" i trazila je samo da je potpishu.. akon se potpisao, a pare dobila nije jer nije ni trazila, jelte.. da bi kasnije mene iscimala grupa "american yard" koja uglavnom radi sve poslove preko akona.. hvala lepo, dovidjenja.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
kao prvo, treba da znas da ima desetine hiljada "beat makers"-a koji bi ISTO da prodaju beats nekome....
e sad , sto bi neka faca, gubio vreme i slusao desetine hiljada demo snimaka (beats-ova) kad lepo moze da okrene Scott Torcha, Dre-a ili koga vec od manje poznatijih (ali opet VISE poznatijih) od onih desetina hiljada nepoznatih... kao i u svemu - mora da se skrene paznja na svoj rad (beats) preko svih mogucih kanala...diskoteke, radio, mixtapes, gigovi, miksevi..itd itd..sve sto moze da pomogne da SE SKRENE PAZNJA..i za to treba vremena....meseci, verovatnije - godine! e kad to sve lepo zazivi na tom nivou i kad pocne da se prica o nekom tamo dasi koji "sabija" mega beats-ove..onda ima MALO VISE SANSE da se nesto uradi.... pa i tad...za prve radove nece biti velika kinta (ako uopste i bude)... znaci - besmisleno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
shto uvek tako obeshrabrujesh ljude? mozda je dechko mnogo dobar.. chisto sumljam, ali i to je moguce.. i to se deshava..
u sv sl, ako radish i radish i stalno gurash svoju guzicu negde (na bilo koji nachin, ja biram fini i nenametljivi, poshto mi je takva guzica) upashcesh negde.. naravno, ako si talentovan i ako vredish kurcu.. ako ne, onda nishta.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
svojevremeno (pre 20-ak godina) dok smo drzali demo studio u BG, dosli rodjaci od mog lokalnog postara (?) da snime demo kod nas...(Postar cuo stalno se tu nesto svira, pa poslao momke!) Elem snime oni demo (nema veze sa mozgom!), ali mi kao i svi mladi vlasnici studija, zeljni para, im govorimo..super vam pesma, do jaja, itd... i toliko se naloze da kad su dosli da plate i uzmu miks, kazu: " nama ovo zvuci super, mi cemo da damo otkaz na poslu gde radimo i posvetimo se muzici!!" Tu ja i ortak skocimo na njih: NEEEEEEE! ni za zivu glavu...jedva smo ih ubedili da ne napuste posao. e zbog toga ja ovako...mnogo se naloze svi napocetku ako ih pohvalis, pa se uobraze i sta vec!! PS mi smo tako (nalozeni) dosli u London 86-te sa torbom punom demo kaseta, "da pocepamo u Londonu"...i naravno, svi su nas napushili!! Last edited by DaBear; 03-08-2008 at 07:38 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
ok, naravno.. al nisi chuo nishta od dechka.. aj kapiram sad zashto si mene, svojevremeno, spushtao na zemlju.. i trebalo je neko to da uradi.. sasvim ok..
i ok ako je neshto argumentovano, al mozda ovaj mali radi bolju komercijalu od timbalanda.. ![]() a shto se tiche ove tvoje situacije sa poshtarevim rodjacima, to je drugo.. hteli ste njihovu kintu, jbg.. al ja ne bih imao zivaca da se smaram sa takvim duducima.. btw, jel bio msb na vinilu beshe? pokushavam da ubedim jednog makedonca da ste vi prvi imali vinil u bivshoj jugi.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
xaxaxa znam gomilu ljudi koji bi trebali da cuju ovu recenicu
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
btw, jel bio msb na vinilu beshe? pokushavam da ubedim jednog makedonca da ste vi prvi imali vinil u bivshoj jugi..
[/QUOTE] bio vinil, nego sta!! Mini album, 6 pesama. Jugoton Zagreb izdao...1985 valjda.. http://www.youtube.com/watch?v=tMgJCyM4zAI evo neko okacio na youtubeto....ja bas juce iskopao neki stari spot, pa ce ga stavimo da se smejemo malo..he,he.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
hahahah.. vasko tek sad videh da si me citirao dole u potpisu.. hahah batali to to je zajebancija, nema nishta od toga..
@dabear: imam sporu konekciju, jedva chekam da vidim iz studija.. btw, nisi ti video prvi gruov spot za twin peaks pesmu.. uzas.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
AKAI SAMPLE-ovanje, LEGALNO ILI NE? | Fibra | Razno | 26 | 12-03-2005 01:01 PM |
Impulsi i ostalo... | dacko | Audio Software | 6 | 08-02-2005 06:44 PM |