Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken

Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken Jedan od na?ih najboljih glazbenih producenata, čovjek koji je u poslednjih 20 godina svog rada postao zaslu?an za najveći deo onog ?to se čuli od popularnih rock sastava poput Majki, Pipsa, Hladnog piva, Jinxa, Kojota, Overflowa, Zabranjenog Pu?enja, vlasnik svoje sopstvene Denyken Music podetikete, razgovara sa vama!

Thread Tools Display Modes
Old 04-04-2009, 08:51 AM   #1
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Making of...

Pozdrav Denise, bas mi je drago da je gost neko ko neguje tradicionalan pristup snimanju, produkciji itd i ko se bavi gitarskim bendovima.
Dobro je za promenu da clanovi vide i ovakav pristup, a ne samo ograniciti se na sample + plug in !
Sve najbolje!

PS Posto nisam bas familijaran sa nasim bendovima, "precesljao" sam malo web i nasao "making of knjiga zalbi"...super! Rock'n'roll !!

Evo linkova za ostale da pogledaju..

http://www.youtube.com/watch?v=-4oMk...eature=related (part1)
http://www.youtube.com/watch?v=DSN2Z...eature=related (part2)
DaBear is offline  
Old 14-04-2009, 10:39 PM   #2
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

Default Re: Making of...

Ja bih umro od srece kad bih negde nasao neki "behind the scene" od Majki.

Po meni najbolja r'N'r grupa koja je ikada pevala na nasem jeziku, neki kazu domaci "The Cult", ja bih rekao da ih cak i prevazilaze u nekim segmentima (moje licno preoptereceno misljenje )

honda - the power of dreams!!!!

InsaneEyes is offline  
Old 15-04-2009, 01:05 AM   #3
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

super su klipovi, jedino nam žao što je na preprodukciju otišlo 9 od 12 minuta filmića.
@dabear
posebno je dobro to što na ovom forumu ipak ima i dosta mlađih koji pokušavaju da se bave istom vrstom muzike sa nekim uspehom, pa su im ovakvi gosti veliki boost morala
Arthur is offline  
Old 15-04-2009, 07:59 AM   #4
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Denise, ?ta je ustvari bio problem oko ''????????????????????'' dela. 'Ravan zvuk', način sviranja, pojačalo ...?
Old 15-04-2009, 08:13 AM   #5
Denyken
Member

Denyken's Avatar

Quote:
Originally Posted by ProkDu View Post
Denise, ?ta je ustvari bio problem oko ''????????????????????'' dela. 'Ravan zvuk', način sviranja, pojačalo ...?
ProkDu ...Zoki (gitarist H.piva) ima tog nekakvog Ashdowna-Fallen angel pojacalo....na tragu je Rectifieru Messa Boogia... i vec sam umoran od tog pink noise zvuka..nema nikave definicije po zicama a da o dinamici i ne pricam...equilizacija mu je (smilie) tj. ima gore ,ima dolje a nema sredinu..onu pravu..koja izlazi u broadcastu...taki da na radiju kao da nema git jer su sve u onim low middle-vima i oni mali zvucnici taj dio spektra zanemaruju..tj ne izlazi dovoljno....nakon ovog mog malog zivcanog sloma (to nije bila svadja vec moj monolog i grintanje)..otisao sam kod Hogara (Motus band..najstariji HC band na Balkanu ) i posudio njegovog Marshalla Plexija...splitao signal iz Zokijeve 7-zicane gitare i poslao na oba ampa ( Aashdown+Marshall) ..tako sam napokon dobio onu agresivnost i nevjerojatan damping koji ima Ashdown plus visi middle i onaj trbuh na oko 240 hZ , a od Marshall-Plexija..one legendarne srednje-srednje sa definicijom zice i u arpeggio-ima..best of both worlds
na kraju ipak happy end svi sretni i zadovoljni...sto bih ja rekao..ak pogodis nemres fulat
Denyken is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules