Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-03-2009, 11:07 PM   #1
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default problem sa eqium / roger nichols uniquel-izer

imaju trip ponekad da se zabodu tako da kad playback stoji, oni krenu da overavaju CPU limit, do overload-a. I to samo na pojedinim kanalima. Ugasim ih tipa sa grupe gitare, i smanji se opterećenje CPU, i nema prekidanja playbacka. Prvo sam mislio da je eqium, pa sam ga zamenio sa Roger Nicholsom, kad i on radi isto. Projekat je na 44.1, RuDaw mashina koja ne bi trebala ni da se oznoji u tom projektu. Interesantno je da se "zabadanja" de?avaju kad prestane deo pesme gde taj kanal svira (tipa prestaju ritam gitare sa refrena). Danas mi je to radio sa timpanima koje sam izeditovao, i smirio se kad sam poni?tio svoj edit, i razvukao trake ponovo od početka do kraja pesme, samo sa sti?anim delovima gde su ranije bile praznine.
Ovo bre mnogo frustrira, jer sam navučen na ove plugove
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2009, 04:12 AM   #2
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Default Re: problem sa eqium / roger nichols uniquel-izer

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
imaju trip ponekad da se zabodu tako da kad playback stoji, oni krenu da overavaju CPU limit, do overload-a. I to samo na pojedinim kanalima. Ugasim ih tipa sa grupe gitare, i smanji se opterećenje CPU, i nema prekidanja playbacka. Prvo sam mislio da je eqium, pa sam ga zamenio sa Roger Nicholsom, kad i on radi isto. Projekat je na 44.1, RuDaw mashina koja ne bi trebala ni da se oznoji u tom projektu. Interesantno je da se "zabadanja" dešavaju kad prestane deo pesme gde taj kanal svira (tipa prestaju ritam gitare sa refrena). Danas mi je to radio sa timpanima koje sam izeditovao, i smirio se kad sam poništio svoj edit, i razvukao trake ponovo od početka do kraja pesme, samo sa stišanim delovima gde su ranije bile praznine.
Ovo bre mnogo frustrira, jer sam navučen na ove plugove
moguce je da ima problem sa denormalizacijom (desava se samo na intel procesorima).
resenje je jednostavno, samo ubaci dither plugin ispred njega u lancu.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2009, 11:35 AM   #3
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

dither?? zanimljivo, probaću. neki posebno il bilo koji? Kontam da ima smisla, jer on se zabaguje kad dobije apsolutnu tišinu na tom kanalu, a dither generiše šum.
Old 22-03-2009, 12:15 PM   #4
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
dither?? zanimljivo, probaću. neki posebno il bilo koji? Kontam da ima smisla, jer on se zabaguje kad dobije apsolutnu tišinu na tom kanalu, a dither generiše šum.
ma bilo koji, moze i mda
Old 24-03-2009, 02:18 AM   #5
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

definitivno je denormalizacija. Jel ima nekog leka osim kačenja izvora zvuka ispred? Nije ovo toliko heavy, dovoljno je montirati neki Waves SSL plug (koji i ovako i onako palim skoro svuda) i ostaviti ga u analognom modu da šušti. Al baš bi voleo da znam dal se ovo leči ikako drugačije.
Old 24-03-2009, 05:54 PM   #6
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
definitivno je denormalizacija. Jel ima nekog leka osim kačenja izvora zvuka ispred? Nije ovo toliko heavy, dovoljno je montirati neki Waves SSL plug (koji i ovako i onako palim skoro svuda) i ostaviti ga u analognom modu da šušti. Al baš bi voleo da znam dal se ovo leči ikako drugačije.
mislim da ne, jedino da koristis neku noviju verziju plaga gde je to ispravljeno.
Old 24-03-2009, 06:13 PM   #7
kejkz
banned

Quote:
definitivno je denormalizacija. Jel ima nekog leka osim kačenja izvora zvuka ispred? Nije ovo toliko heavy, dovoljno je montirati neki Waves SSL plug (koji i ovako i onako palim skoro svuda) i ostaviti ga u analognom modu da ?u?ti. Al ba? bi voleo da znam dal se ovo leči ikako drugačije.
Na nesreću, to je problem i samog cubase-a 3 SX, koji procesira svo vreme.
kejkz is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules