Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-03-2009, 09:43 AM   #1
koca
Member

Default rode ntk

Da li je neko imao iskustva sa rode ntk mikrofonom i da li je velika razlika što se tiće kvaliteta između njega i nt1000 obzirom da ovaj prvi košta duplo
koca is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2009, 10:34 AM   #2
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: rode ntk

Bolji je NTK, a da li bas duplo koliko i kosta to je individualno... NTK je K2 samo sa jednom kapsulom...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2009, 01:20 PM   #3
Monroe/Rampart
Member

Monroe/Rampart's Avatar

koliko se ja sjecam, razlika izmedju ntk i k2 nije samo u vise pick-up patterna, vec u razlicitoj kapsuli...nek me ispravi netko ako grijesim
Monroe/Rampart is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2009, 02:16 PM   #4
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Monroe/Rampart View Post
koliko se ja sjecam, razlika izmedju ntk i k2 nije samo u vise pick-up patterna, vec u razlicitoj kapsuli...nek me ispravi netko ako grijesim
Pa da, kao ?to ka?e kravadinka - jedna je single (HF-2, ona se nalazi u NT1000 i NTK), druga je dual (HF-1, ona je pak u NT2-a, NT2000 i K2) i omogućava promenu usmerenosti. Jedino ?to koca nije ba? to pitao

@koca:
Dakle, NTK i NT1000 imaju istu kapislu, s tim ?to je NTK cevni, pa je samim tim i skuplji. Da li je duplo bolji i da li je uop?te bolji - to je stvar ukusa i potreba.

Slaba je vajda od tuđih iskustava, po?to svako ima svoj ukus i potrebe. Mora? da proba? i jedan i drugi u istim uslovima, pa da vidi? koji ti je korisniji. Ako to ne uradi? ?anse da bude? zadovoljan su 50% (ako si optimista)

Pozdrav
Old 12-03-2009, 04:31 PM   #5
DzoniPFC
Pro Member

ntk vs k2, k2 pobedjuje jer je bolji... koliko se ja secam o tome se vec pisalo u nekoj staroj temi..
ntk je bolji od nt1000 jer nt1000 je slican kao rode nt1-a samo sto nema "harash" zvuk... svi jeftiniji rode mikrofoni su ok ali zvuche "Hladno" (nt serije...)
---
ntk je tube mikrofon, ima lampu, pa ako se nekad zasitis starim zvukom mozes da nabavis bolju lampu i time postizes bolji/detaljniji zvuk..
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules