|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Administrator
|
![]()
Evo da podelim sa Vama jedan dug proces konstrukcije studija. U ovom topic-u cu pisati step by step kako radovi budu tekli, a sve ce biti praceno i fotografijama.
Cilj: pretvoriti potkrovlje porodicne kuce u studio. Studio nece biti komercijalan, vec za licnu upotrebu, skroman, ali daleko od toga da se o njemu nije vodilo racuna. Materijal: Azmafon i Azma AD ploce, www.azma.co.yu Projekat: radimo ga moja devojka (dipl. ing. arhitekta), ja, Vase ideje i detaljni postovi Bogija i Ivana. Arh. software: AutoCad, Sketchup i Artlantis. free download: fotografije radova, autoCad projekti sa detaljnim merama, sketchup 3d prezentacije
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
opa!!!!
![]() pozdrav bogi
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Odlično. I ja sam u potkrovlju i sigurno će mi koristiti neki savjeti
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
'Ajd sa srecom!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
|
![]()
Evo ovako:
soba u potkrovlju je dimenzija 4,70m X 4,30m nalazi se u tzv. slepom tavanu, odnosno u spoju starog tavana i novog, od dogradjenog dela kuce, i nema ni jedan prozor! Ovo smatram kao prednost, posle cu obrazlagati sisteme ventilacije. Mana je spratna visina, koja ce maksimalno ici na 2,10m (ovo podseca na moje skorasnje pitanje o tome da li pevac mora da stoji kada snima vokal?..... mada sam u drugom topicu postavio ovo pitanje iz potpuno drugog razloga.... mada i ovde, u mom slucaju, naslucujem isti problem: postaviti mikrofon za visokog pevaca u niskoj sobi znaci imati membranu na 20 cm od plafona.... ovo je lose). Ipak, soba ide u "ausvinkl", nepravilne je osnove, azmom cu pregraditi i uglove + kosina kosog krova koja ce da sece dve ravni: azminog pregradnog zida i pravog zida..... bice zanimljiva akusticna merenja Trenutno izgleda ovako:
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() zimi mozes i da se obuces ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Administrator
|
![]()
Projekat je uradjen u AutoCAD 2006 (pun je bugova, zato je preporuka 2005, ili 2007 ako je masina jaka) i ide u najsitnije detalje (na primer, ojacanje rostilja za Azmu na mestima gde idu uticnice). Ono sto sada prikazujem je rend skice iz ScethUp-a, pre nego sto predjem na tehnicke detalje. Postupak projektovanja Azme (100mm + prvi rostilj + azmafon 20mm + 50mm + drugi rostilj + azma AD ploce) su Ivan i Bogi detaljno opisali u topicu koji se bavi Ivanovim studijem. Na mojim skicama se takodje vidi ovaj postupak.
![]() |
Tags |
alpod, azma, azma ad, azmafon, konstrukcija, parket, studio |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Step sequncer | on Lord | Audio Software | 12 | 19-07-2009 09:41 AM |
Step synthesizer | Mika Technika | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 6 | 14-06-2009 04:08 PM |
Koncepcija i izgradnja studija | DeMa | Dizajn i konstrukcija studija | 48 | 07-12-2008 09:42 PM |