|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Stavio sam konkretno waves ren kompresor na input kanal u cubase 4 prilikom snimanja vokala postavke 2:1 ,brzi atack i release na 9 sati sa -6 tresholdom i snimao vokal na jednu traku tako a na drugu bez kompresora istovremeno.E sad ova traka sa kompresorom je bila ok dok je ova druga na par mjesta pravila klipove ,i to ne cujne da distorzira ali vidis na waveformu da su vrhovi odrezani i da je input overloud.
E sad se ja pitam je li i ona traka na kojoj je bio kompresor isto pravila overloud pa ga je kompresor regulisao ili sta stvarno ne kontam? Je li ovaj soft komresor ista stvar kao da sam stavio analogni prije konvertera iako je ovaj poslije konvertera kartice?
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Je li ovo pitanje ozbiljno ili
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ako si overio konverter onda si ga overio ..... svakako da ako ti je kompresor u kompu da je iza konvertera ... ( ne moze da bude ispred jelda ? )
A ako ne cujes .... onda ne cujes ... sta te briga ![]() A ako hoces kompresor pre konvertera , das 150 - 200 e za FMR RNC i ne brines ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Ma ozbiljno je ,jer vidim da mnogi kazu da su software kompresori dovoljno dobri da nije potreban externi ali koja je onda funkcija softwerskog kompa ako ti je signal toliko tih da ga nikad nece pokretati ? Da se pravilnije izrazim ja govorim o kompresiranju samo onih pikova tipa s...p....t.... ,jer ako stavim taj kompresor onda mi kida te pikove a bez njega oni prelaze digitalnu 0 i logicno overlouduju konvertore.E sad ako mi kida te pikove onda ja mogu dati malo jaci gain na preampu a bez njega moram stisati input i normalno ,vjerovatno "gubim" na kvaliteti usnimka.
Jesam li upravu ili brljavim gluposti ![]()
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ako opet imas neke karakterne preampe , koji zaista zvuce drugacije kad ih teras u crveno , a ne zelis da opteretis DA konverter , onda kupi neki atenuator ..... https://rmcaudio.com/a_designs/atty.htm ( od kvalitetnijih ) pa tu mozes da utisas nivo a da zadrzis boju preampa ..... A opet ( ako si uopste procitao ono sto sam napisao u prvoj poruci ) ako bas zelis dobar a jedtin har kompresor , lepo uzmi fmr rnc ... http://www.fmraudio.com/RNC1773.HTM ..... i zavrsi sa tim .... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
Ako je tako kako ti kazes Max ,a predpostavljam da jeste (24 bitni usnimak ima 144 db headrooma) onda mogu postaviti input na preampu tek toliko da mi i najaci pasevi dolaze do -6 db ,i kasnije to digitalno dizati do maximuma bez da pokvarim kvalitet?(samo sto su tada uvodni pasevi tihi da ih "skoro jedva" vidis na waveformu-ne bas ovo je bukvalno ali su veoma mali)?
![]() |
![]() |
#7 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
S' druge strane , mozes ti i da stavis kompresor na audio kanal ( ne onaj na kome snimas ) tako da opet cuje glasno i kompresovano ...... a snimas bez nedirnuto ![]() ![]() Last edited by Max; 23-01-2009 at 11:19 AM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Ako smo se dobro shvatili a sto je i bio moj osnovni cilj je da onda generalno softverski kompresor nemoze pomoci ako hoces da das malo jaci gain a da ne overujes konvertore jer bi u tom slucaju treshold morao podosta nabiti da bi kompresor djelovao na one tise pasove i sj** glasne.U principu sluzio bi samo za one malo glasnije ,ali zasto ga onda stavljati kad mogu to uraditi i nakon usnimka.
E jedina stvar sto neki preampovi imaju drukciji karakter kad mu je output na max a inputom se igras i obrnuto. Da li je u tom slucaju jedino rjesenje externi?
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
banned
|
![]()
drzox, ne koristi soft kompresor na ulazima, snimaj u komp tako da je signal dovoljne jacine, bez overloadovanja AD konvertora, a posle ga kompresuj koliko ti volja. Ako hoces eksterno da kopresujes, posto zelis odmah jacinu, Max ti je lepo predlozio sta da radis...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kompresor decode -ili kako uistinu razumjeti kompresor i njegove parametre | Denyken | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 20 | 26-04-2009 10:49 AM |
Kompresor AU | zmaj | Audio Software | 8 | 31-03-2009 04:34 PM |
rnc kompresor | liman021 | Computer Hardware | 0 | 19-07-2006 10:07 PM |
Najbolji software-ski kompresor | vukasin0 | Audio Software | 1 | 08-05-2006 09:41 PM |