|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Bila je na njemu vista i ja sam sa Hiren's boot CD-om izbrisao particije na disku i sad ga ne mogu formatirati... Nemam pojma sta da radim.
Sta od ovog da koristim? ----------------------------------------------------------------------- Partition Magic Pro 8.05 Best software to partition hard drive Acronis Disk Director Suite 9.0.554 Popular disk management functions in a single suite Paragon Partition Manager 7.0.1274 Universal tool for partitions Partition Commander 9.01 The safe way to partition your hard drive,with undo feature Ranish Partition Manager 2.44 a boot manager and hard disk partitioner. The Partition Resizer 1.3.4 move and resize your partitions in one step and more. Smart Fdisk 2.05 a simple harddisk partition manager SPecial Fdisk 2000 SPFDISK a partition tool. eXtended Fdisk 0.9.3 XFDISK allows easy partition creation and edition GDisk 1.1.1 Complete replacement for the DOS FDISK utility and more. Super Fdisk 1.0 ---------------------------------------------------------------------- I imam XP na CD-u koji nije butabilan pa ne ynam kako to sve da sredim... Ako neko moze da mi malo pomogne. ![]()
![]() |
#2 |
Vibrator
|
![]()
ako si ih izbrisao, on bi trebalo i dalje da bude formatiran.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Upravo mi je eksplodirao Hiren's boot CD (u ovom racunaru sa kojeg pisem) ! Otisao u sto sitnih komadica.... A puklo je kao petarda.
Bas sam sretnik ![]()
![]() |
#4 |
Vibrator
|
![]()
na kom cd-u si rezao?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Nisam rezao, ubacio sam disk da vidim nesto na njemu.
![]() |
#6 |
Vibrator
|
![]()
pa koji ti je cd pukao?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
|
![]() Krenimo redom...
Sa hirensom pokreni Paragon Partition Manager i kreiraj particije po zelji (jedna od njih , na kojoj ce biti sistem mora da bude active, imas opciju za to, potrazi). Zatim ti je potreban butabilni winXP (pozajmi od nekoga, mora ga biti u komsiluku) , selektuj da ti je boot device optika (cd ili dvd) i prati upute za instalaciju. Ukoliko se instalacija prekine plavim ekranom, HDD ti radi u AHCI modu (udjes u BIOS i prebacis u standard ili IDE mod). Toliko za pocetak. Poz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#9 |
Administrator
|
![]()
Cak stavise, nerijetko kada se to desi, strada i sama optika. Mozda ce morati da servisira kompletan laptop.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Sva sreca pa se to nije desilo na laptop-u.
Sto se ostalog tice, uspio sam sve srediti. Instalirao sam XP i sve drajvere. Sad me jedino zanima kako da iskljucim nepotrebne stvari tako da omogucim sto brzi rad masine... Znam da je bilo tema oko podesavanja xp-a pa cu malo pretraziti. Ali ako ima nesto sto bi trebao da uradim (posto je laptop u pitanju) molio bih vas da mi napisete. U task menager-u mi pokazuje da je zauzece ram-a 244MB, bez ikakvih pokrenutih programa... Nekako mi se cini puno.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|