|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pre svega, pozdrav svim člnovima foruma.
Dakle, razmi?ljam o pravljenju pretpojačala za povezivanje električne gitare sa računarom (zvučna kartica: EMU 0404 PCI). Moram spomenuti da sam već realizovao jedan takav uređaj i da on radi sasvim korektno, ali... ne?to uvek tera čoveka da pravi uređaje koji su bolji od onih koje je prethodno pravio. U svakom slučaju, zanimaju me va?i predlozi: ?eme, iskustva, linkovi... Unapred hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
pa nesto sa 3-4 triode...
i mene zanima sta ce neko predloziti
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Paaaa... ja sam pre mislio da to bude ne?to ili sa MOSFET-ovima ili kvalitetnim operacionim pojačavačima. O lampama nećemo tro?iti reči! Ako im je negde mesto, to su gitarska pojačala i pretpojačala. Ali, moram da priznam, da o lampama znam jako malo i da nikad nisam pravio ne?to sa njima. Kao ?to rekoh, potpuno funkcionalan uređaj (i vi?e od toga) - već imam, tako da nisam u ?urbi. Neko, siguran sam, ima neki predlog, video je negde na nekom sajtu to i to, zapala mu je za oko neka ?ema itd.
Ono ?to o lampama znam je da im je za postizanje najboljih performansi potreban visok napon (reda 200, 250 ili vi?e Volti), pa ne bi ba? da se igram sa priključivanjem tako nečega na svoju zvučnu. Takođe, napomenuo bih da bi pretpojačalo o kome govorim trebalo da bude ba? to - pretpojačalo: ne?to ?to će da pojača signal i prilagodi impedanse između gitare i ulaza u zvučnu karticu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
medju naj-najboljima koriste JENSEN trafoe, ako imash mogucnost narudzbe i naravno dobar budget, uz malo truda mozes dobiti hi-end di box.. check out njihov site za shemu (no vacuum tubes!) pozz i sretno lemljenje! p.s. ako se odlucis, mogli bi organizirat neki group buy, planiram neki diy guit.splitter ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Hvala Reinhardt, to je svakako zanimljiv predlog. Koliko sam video cene, bud?et bi mi dozvolio tako ne?to bez problema, ali, svakako, ?elim da razmotrim ?to vi?e opcija. A, taj tvoj spliter, jesi mo?da pisao ne?to o tome? ?ta tačno planira??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
splitter.. nista posebno, jedan signal poslati na vise lokacija,
plus, taj se trafo moze koristiti i za druge funkcije (npr. reamp) tako da je ideja bila u jedan uredjaj objediniti vise toga.. tzv. guitar box (di+ reamp+ splitt.+"phaser") samo od nasih dilera sam dobivao neke smijesne cijene (citaj: bahato previse) ![]() pa je sve stavljeno na cekanje, a i studio ide svojim tokom pa je tesko naci extra time (dok god nije must-have-toy, cekam bolje vrijeme) btw, koju gitaru planiras ubadati, u koji interface (zvucna karta) ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
I ja ovih dana vrtim po glavi nesto slicno, samo je pitanje da li se isplati praviti nesto takvo, ili jednostavno kupiti gotovo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
@Reinhardt:
Nekada je bio Strat. Strat je prodat. Novi Strat će biti kupljen verovatno početkom sledeće godine (tada mi je rođendan, pa ću se častiti). Gitara koju sam kupio sebi početkom ove godine (dok ne osmislim tačno kakav Strat ?elim) je Yamaha Pacifica 120S. Stavio sam na nju Seymour Duncan SH-2 (Jazz - neck pozicija) i SH-4 (Jeff Beck - bridge pozicija) i napravio coil-split. Da se ne la?emo - to svira sasvim po?teno! Sa Strat-a sam skinuo Dankane koje sam kupio za njega (2xSSL1 i 1xSSL4), tako da oni čekaju da ih stavim na novu gitaru, ali nije isključeno da smislim i ne?to treće. Kartica je EMU 0404 PCI. @dvuckovic: Kupiti gotovo?! ?ta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Dobro, to ćemo da stavimo u rubriku "mo?da" i da jo? malo razmislimo.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pretpojačalo za digi001 | Dobar znak | Computer Hardware | 2 | 02-09-2009 08:56 AM |
Spajanje | radio | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 26-05-2008 06:15 PM |
spajanje sub-a na mixer? | dlukace | Computer Hardware | 1 | 29-03-2004 08:09 AM |