Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-01-2009, 08:25 PM   #1
ELEKTROIVO
Member

ELEKTROIVO's Avatar

Smile Emt-261

EMT moduli su ugrađeni u blank panel koji pokriva dva spacea na MCI jh-500C konzoli u vlasni?tvu člana foruma "mandovino"

od ostataka modula koji su ostali nakon rekiranja kanala sam izrezao konektore koji se ubadaju u mainboard pulta, tako da se iskoristi postojeća instalacija na pultu.... malo sma preslo?io ?ce sa donje strane mainboarda, tako da se signal pojavljuje na pach bayu tamo gdje treba

budući da na pultu postoji napajanje od 24V (potrebno za ove module) namjenjeno za releje i lampice, ocjenio sam da je to neodgovarajuće za ovu namjenu, pa sam jednostavnim stabilizatorima napajanje od 32V spustio na potrebnih 24
Attached Images

ELEKTROIVO is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2009, 10:27 PM   #2
ghostarbeiter
Member

ghostarbeiter's Avatar

Default Re: Emt-261

pozdrav

sad ja da pitam, kako zvuči? ako ste stigli da ih isprobate ...
emt261 je be?e kompresor?

jesu to oni moduli ?to su bili ovde na forumu u oglasima (čini mi se da je roginator prodavao)?
ghostarbeiter is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2009, 11:08 AM   #3
ELEKTROIVO
Member

ELEKTROIVO's Avatar

da, to su kompresori..... imaju opciju kada radi kao kompresor, kojemu se dodaje limiter i wxpander...... to se dodaje kao paralelni sidechain i sve se zbroji u istu konstantu i vozi u VCA kao jedan kontrolni napon, treba obratiti pozornost na to da kompresor i limiter imaju FB topologiju, a expander FF topologiju

mandovino je to isprobao... iako ga malo zeza konektor na mainboardu na pultu, isprobao je jednog....

ja sam to doma spojio na svoje napajanje i pustio signal unura i sve radi kako treba..... on je to donio doma, i pustio kroz jednog suhu snimku i on je prezadovoljan (njegove riječi:"ugodno sam iznenađen, ako neko ima još dva, mjenjam svoj GSSL za tva EMT-261")

da, to su od Roginatora moduli.... bilo je malo sitnih kvarova, jedan spaljeni opamp i tako to.... ništa ozbiljno......

iz istog izvora su došli i oni EMT-257 sa drugog threada koji su napravljeni u rack izvedbi
Old 11-01-2009, 08:03 PM   #4
ghostarbeiter
Member

ghostarbeiter's Avatar

divota! lep posao ste napravili.

ba? bih voleo to da čujem... ma da nabavim, odmah. ne bi se bacilo
?teta ?to nisam onda vi?e obratio pa?nju na to, dok je bilo aktuelno...

ne bih da gnjavim, ali ?ta je unutra - neki DBX VCA, ili je EMT radio svoje? ili je mo?da ona varijanta samo sa opampima?

poz
Old 11-01-2009, 08:33 PM   #5
ELEKTROIVO
Member

ELEKTROIVO's Avatar

čuo sam neku priču da neko vraća EMT module Rogini, pa probaj nešto više doznati o tome......

ne, EMT nije koristio DBX VCA... on ne koristi VCA (voltage controlled attenuator) nego 4-quadrant multiplier (on za razliku od VCA može i dizati level signala, a ne samo spuštati....) ali to za ovu priču nije ni bitno, jer u ovom slučaju rade istu funkciju

u EMT-ima su koristili MC1495 (možeš skinuti datasheet sa neta, pa vidjeti pobliže o čemu se radi, da ne duljim o tome)

varijanta sa opampima u kombinaciji sa nekakvim fetom ili slično je karakteristično za API
Old 11-01-2009, 08:47 PM   #6
ghostarbeiter
Member

ghostarbeiter's Avatar

ej, hvala na informacijama!

videću ?ta roginator ka?e.
Old 11-01-2009, 11:10 PM   #7
ELEKTROIVO
Member

ELEKTROIVO's Avatar

nema problema.. uvijek sam za razmjenu informacija....... pozdravi Roginu
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules