Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-11-2008, 04:43 PM   #1
mladjex
Member

mladjex's Avatar

Cool koj midi emu ili m-audio

ortak se nalozio da kupi midi klavijaturu pa ne moze da se opredeli da li da uzme E-MU X-Board 49 ili M-Audio Oxygen 49
oba je video samo na slici i malo vise mu se dopada m-audio po izgledu ja nisam bas toliko strucan da mu dam savet pa sam mu rekao da bolje pitamo stucnjake prave sa rumsog foruma dakle njega interesuje koji je bolji da uzme i po vasem misljenju zasto, nema za neke skuplje varijante tako da samo ta dva dolaze u obzir,unapred zahvalan
mladjex is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2008, 06:41 PM   #2
igorxp
Member

Default Re: koj midi emu ili m-audio

Imam Oxygene 61 evo već tri godine i dobro me služi. Ako mu je bitna za sviranje, predlažem da ode u radnju i neka napipa na suvo koje dirke mu više odgovaraju. Meni se kod moje ne sviđa što su isuviše krute, naročito crne dirke, ako gaziš bliže ćoškovima onda postoji šansa i da ne stisneš dirku. Takva je konstrukcija prosto...

Gledam fotografije sa sajta, Emu ima 16 knobova a M-Audio ima 8 knobova + 8 klizača. Namena i jednih i drugih je ista (midi kontrola raznih parametara), pa nek odluči šta mu je draže.

Koju god da uzme neka je čuva od prašine, zna da se zavuče po klizačima i knobovima što može da nervira kasnije.

Last edited by igorxp; 29-11-2008 at 06:49 PM.
igorxp is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2008, 10:10 PM   #3
mladjex
Member

mladjex's Avatar

ok znaci klizaci i knobovi imaju totalnu istu funkciju i namenu a koji od ovih dva ima bolje dirke, meni se cine manje vise isti ali dali ima neki neku dodatnu funkciju koji ovaj drugi nema i obrnuto,sorri ako smaram ali ipak se ne kupuje midi svaki dan

Last edited by mladjex; 29-11-2008 at 10:17 PM.
Old 29-11-2008, 10:35 PM   #4
igorxp
Member

Za dirke će morati kako rekoh da se na licu mesta uveri, po?to sa fotografije te?ko mogu da zaključim. A usput neka pita ima li dodatnih funkcija.

Recimo, moj model nema onih 6 dumića s leve strane, valjda su to kasnije dodali. Inače, pitch i modulation glajderi (s leve strane) su igračke u koje će se zacopati odma'.
Mene kod ove klavijature intrigira ?ta je ono u gornjem desnom uglu. Pitati prodavce.
Old 30-11-2008, 10:59 AM   #5
mladjex
Member

mladjex's Avatar

ok hvala na trudu i brzom odgovoru da li ima jos neko nesto da doda mozda je neko probao uzivo ove dve spravice u svakom slucaju najbolje da ode i ispipa sam ,mada se nerazume bas nista nov je u ovom
Old 30-11-2008, 12:25 PM   #6
igorxp
Member

Nema tu puno misterije
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules