|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav!
Imam ritam mashinu Roland R-5 i u nju mogu memorirati 6 pjesama, a posto cu ju koristiti za nastupe potrebna mi je veca memorija, za vise pjesama. Rekli su mi da je najjednostavnije prebaciti pjesme na kompjuter i sprziti mp3 ali ja bih radije neki fizicki uredaj na koji cu prebaciti pjesme svaki put kada napravim nesto. Roland R-5 ima MIDI ulaze, izlaze i thru. Da li postoji i koji su modeli fizickih (hardware) sequencera ili nekih drugih uredaja koji su namijenjeni pohrani, gdje ih ima za kupiti i kako se vrte cijene? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
PC i zvuchna kartica
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
razumijem da je najjednostavnije prebaciti na PC ali ja bih radije ako postoji kakav uredaj da spojim sa ritam mashinom pa da ako treba i oba dvoje nosim sa sobom na pozornicu nego laptop. Da li ima nekakav sequencer box,midi box, nekakva "kutija" za pohranjivanje?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
E, tako nesto. Hvala!
Ako jos netko nadje nesto slicno molio bih da stavi link jer sam ja dosta trazio i slabo nasao. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
[mislim da je vreme da se prebacis na neki MPC !
to ce ti povrsiti sve poslove... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Dabear + koristan savet = cuda se desavaju ipak !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Iako sam veliki poklonik firme Roland, cije sam ritam masine posedovao, a i dan danas imam jednu (R70), moj je savet kupovina neke novije Roland ili Alesis ritam masine, koje imaju jako dobre saundove, i ogromnu memoriju u poredjenju sa R5. Cak i "stariji brat" Roland R8 ima veoma veliku memoriju, a da ne pominjem neku iz "DR" serije. Znaci www.alesis.com i potrazi SR17, ili Roland sa DR660 ili DR880. Mislim da cak moze da se nadje u Beogradu DR880 nova.
Pozdrav, srecan lov!!
![]() |
#9 |
mod?rateur analogue
|
![]()
MPC neki manji kao recimo 1000 ili 500 je super prijedlog. pogotovo za klasicne songove .. ono od pocetka do kraja.. preporucam 1000 jer za njega postoji tzv. JJ OS, koji ispravlja mnoga akijevih sr*nja i bugova u standardnom modelu. sam OS upgrade nije skup.
ili ako volis improvizaciju uzivo, mjenjanje patterna..trajanja songa i ostalo.. uzmi rabljeni Yamaha RS7000. ja sam isao tim putem nakon podosta razmatranja mpc-a i ostalih. za sad nisam jos imao koncert da mogu rec nesto iz prve ruke.. ali smatra se jednom od najboljih sprava za takav live.. ima favorite pattern selekciju, looping, individualni track mute, realtime audio time stretch funkcije i sl.. sampler i midi sekvencer sa tzv. XoX proigrammingom za bubanj (ala 909/808) . to bi bio nesto kao Yamahin "MPC", ali bolje poslozen za live elektroniku, pogotovo improvizacionu, gdje trebas brzo mjenjati za build-up, tranzicije i slicno, ovisno kako ti raja reagira.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
pozdrav
RS7000 i dalje stoji na yamaha sajtu ... je l' ga moguće kupiti novog? gledao sam u lyra style (valjda zvaničan yamaha distr. u beogradu) i na njihovom sajtu ni?ta. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Roland MC-80 hardware sequencer | Zemljanin | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 21 | 18-11-2010 06:04 PM |
iPhone Synth/Sequencer/drum machine !!! | DaBear | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 1 | 13-03-2009 03:55 PM |
Sequencer? | Nyo | Audio Software | 13 | 23-05-2008 12:13 AM |