|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav svima.Imam dilemu koji preamp uzeti.Slusao sam dosta reci hvale o
ART MPA DIGITAL GOLD TUBE PRE ili FMR RNP.Trenutno sam u Americi i mogu odmah kupiti, ali dilema je koji...Vasa iskustva , predlozi , sugestije.Znaci iskljucivo izmedju ova dva preampa
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Pa kad si vec tamo, odi u prodavnicu i probaj oba , jedan pored drugog i odluci sam... ne vredi da ti drugi predlazu to je stvar licnog izbora i konacne primene , a samo ti znas za cega ces ga koristiti i sta hoces da izvuces iz njega.... probaj kad si vec tamo i iskoristi to sto je dolar "slab"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Ma nisam bas u blizini , a i online su mnogo bolje ponude jeftinije se nadje , pa sam mislio ako je neko vec radio da kaze svoje iskustvo sa ovim spravama.Prvenstveno mi treba za vokal
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
ART je all in one sprava, jos uz to i jeftini tube...... nisam probao ni jedno ni drugo, ali po logici stvari i po prici ljudi sa neta FMR bi prebalo da je bolji preamp. Ja imam njihov RNC i uvek se iznova zacudim kako takvo govance moze tako da radi
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Neznam kako radi MPA digital , mada sam se davno mislio oko njega i na kraju uzeo ART Prochannel ( pre+comp+eq ) i to meni radi samo za bass gitaru , vokal ne bih ubo u to. I to sa EQ obavezno bypassovanim ( los je do bola ) ... Ako je izbor izmedju ta dva preampa onda ja preporucujem RNP ( imam i njega i preamp je po meni puno bolji za vokal nego od ART Prochanela....
Ako ti ovo ista znaci... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
SuperModerator
|
![]()
mislim da ART nema sta da trazi pored FMR. Sve sto sam probao od ART-a mi se nije svidelo. Subjektivno.
@OFF ...matora ne hvalis se da imas RNC! kad si pazario? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
nisam probao ni ja ni jedan ni drugi ali puno je reci hvale na forumima o FMR i cena od 480 $ koju sam dobio u radnji mislim da je ok.Ja radim na E-mu 1212m i imam Rode NTK , a trazim neki preamp iskljucivo za vokal i uglavnom za pop muziku znaci vazna mi je toplina i sirina preampa.Nadam se da je FMR upravo takav
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Nije ..... ali je cist i ima dovoljno gaina ..... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Stigao sa Violetom u paketu ![]() Sirotinjska sprava, ali odlicna ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Video svojim ocima kako sa istim (RNP) snimaju simfonijski orkestar, doduse bili su jako ozbiljni mikrofoni,(ili Earthworks ili DPA, lice, a bili visoko, tako da nisam siguran) rezultat nisam cuo, ali ako neko snima ozbiljnu muziku sa tim preampima...mislim da je dovoljna preporuka.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
8ch preamp? | Arthur | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 47 | 11-12-2008 10:44 PM |
Preamp? | Rhino | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 11-11-2006 10:52 PM |
gitaru u preamp ili pedale u preamp? | Sleepgolfer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 31-05-2005 02:03 PM |
mic + preamp | dr.Ru | Vlado Georgiev | 1 | 24-02-2005 05:26 AM |