|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Pazite ovako,zasto mi na odredjenim medijima(TV konkretno)ne izlazi ono sto stavim skroz levo i desno u panorami...kod kuce u studiju,na radiju sve ok...prvi put mi se desilo da na tv-u nece da izadjeeee,dosada je uvek izlazilo i na tv-u.popizdeo sam.Dali neko zna o cemu se radi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Tri mogucnosti:
1. Emitovanje je mono, a to sto si stavio hard left/right je imalo faznih problema (najvise vazi za VSTi padove i klavire), pa se ponistilo. 2. Neko na TV stanici koristi samo jedan od dva kanala, tj. uzme samo lijevi ili samo desni kanal, i tako ide u emitovanje. 3. Covjek koji je montirao spot (ako se uopste radi o spotu) je uradio jedno od gornjih dvoje U stustini, ako ti je zvuk na TV-u bitan, uvijek provjeravaj koliko ti je miks mono kompatibilan, ili mozes i da izbacis i posebnu verziju miksa koja je vise mono kompatibilna, i da je das montazeru da je koristi za spot. Ako imas problema sa zivim prenosom necega sto si ti radio, tj. neki tvoj klijent nastupa na nekom festivalu, onda se broj tacaka u kojima moze da se desi greska povecava, moze da bude greska i na FOH mikseru, na samom spliteru, u reportaznim kolima, na samom linku od kola do studija, i na kraju u reziji emitovanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Pa, jbg, 2008 a jos uvijek se bavimo monom...
Mene licno nije mnogo briga, niti obracam paznju, niti mnogo razmisljam kako ce da zvuci na TV. Jednostavno ima previse karika i previse varijacija gdje moze da se sjebe da bih se bavio time. Mislim, otkud ja znam sta ce da se desi i ko kako radi na nekoj lokalnoj TV, ili cak i na nekoj vecoj TV, kako to ide u vazduh ili kod kablovkog operatera, kakav ko ima prijemnik kuci...Nekako mi je glupo da se u 21. vijeku jos uvijek prica o tome, kad vec ne postoji standard propisan od nase radio-difuzne agencije, pa svako ko skupi 3000e moze da otvori radio stanicu, a ko ima malo vise i TV. Ne mozes da se boris protiv toga, nije tvoj posao, to se rijesava na drzavnom nivou. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Radim mnogo upravo za festivale. Od toga jedan bas ja realizujem. Upravo sutra radim mastering matrica za Zrenjanin. Uvek radim poseban mix za Cd, poseban za live, a za spot uvek mixam mono, jer kako Vuckovic rece, neke televizije sabiraju, a neke uzmu samo jedan kanal. Nikada nisam imao nikakvih problema ni na jednoj televiziji, upravo zato sto to predupredim u mixu. Krajnje panorame ne rad.im nikada, a za festivale mixam usko stereo
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Iz svog iskustva ti mogu reći da se događa situacija da se uz najjaču opremu koju mo?e? zamisliti na HRT-u(moglo bi se napraviti omanji Lucasov projekt) i totalno napucanu opremu sa plug inovima i hardwerom, monta?er lijepo u Avidu pukne samo jedan od kanala(lijevi ili desni-ovisi na koju nogu se ustao) jer mu je tlaka otvarati dva kanala umjesto jedan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ivan Lekic
|
![]()
ja sam se navikao da mixam da bude jednako kompatibilno svuda .. za mono i tv kao i final za CD.. slusam na auratonima mono kompatibilnost ..
@master .. Ja sam se tako milion puta opekao .. pratece mixam hard L,R i sve mi je do jaja .. ali samo kod mene ![]() tako da skoro nista bitno ne bi trebalo da se stavlja u teske panorame .. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |