|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]() Sasvim slucajno naleteh na kondenzatorski mikrofon Microtech Gefell UM70, pa bih zamolio starije clanove foruma o nekim osnovnim informacijama o ovom mikrofonu.
Interesuje me prvenstveno cena,kvalitet i upotrebljivost za danasnje pojmove. Naime na sajtu proizvodjaca nisam nasao nikakve informacije. BIG TNX ! ! ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Microtech Gefell je firma nastala od istocno berlinskog ogranka Neumana kada je Nemacka podeljena posle drugog svetskog rata. Jedan od najcuvenijih mikrofona koji su pravili je CMV 563(njihova verzija C3 samo sa izbacenim napajanjem van tela mikrofona tako da je telo dosta manje).Ono sto ponekada moze da zbuni je da su dugo vremena koristili i naziv Neuman.
Ponovnim ujedinjenjem nemacke firma nastavlja da deluje pod nazivom Microtech Gefell i sredinom 90' izbacuje na trziste nekoliko veoma interesantnih mikrofona ali nimalo jeftinih. Imao sam prilike probati dva njihova modela (da me ubijes nemogu da se setim oznaka) i jedan me je prosto fascinirao. Cak sam se naprimao kao magarac da ga pazarim, ali kada sam od dilera saznao cenu nije mi bilo dobro ( u to vreme 96' bio je ok 2000 maraka skuplji od M149). Nemogu ti za taj model konkretno nista reci sem da nema sanse da je nesto jeftino i da ta firma pravi vrhunske mikrofone ( i sam bih rado nesto posedovao od njih pored CMV 563 kojeg sam imao). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Hvala LACKY na odgovoru.
Da li je to mozda bio ovaj mikrofon ? Last edited by 66musicman; 21-05-2010 at 12:56 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Please, jos neki komentar !
Kolika bi bila cena gore prikazanog mikrofona ? LACKY, help ! ! ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Nije taj, neznam sta da ti kazem o vrednosti doticnog, mozda kada bi mogao da se proba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Oko 900 funti, bar tako kaze Google.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Veoma interesantna diskusija na http://www.gearslutz.com/board/so-mu...fell-um70.html
Da li je moguce da je ovo toliko kvalitetan mikrofon ? P.S.dvuckovic, kako ste saznali ovu cenu ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
Prva strana, Google, clanak iz Sound on sound, doduse, to je S verzija, koja je transformerless, znaci da je ovo tvoje nesto skuplje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
Nije, daj mi ga, treba mi nesto da podmetnem ispod frizidera, klati se.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji je ovo mikrofon? | dr.Ru | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 01-11-2007 02:50 PM |