Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-06-2008, 03:23 PM   #1
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Default London UK > tips & tricks

Ako imate informacije, bilo koje prirode, vezano za London, molim napisite na ovom mestu. Idem ovog leta u UK, bio sam dosta puta tamo, ali zadnji put 1998. godine, tako da verujem, mnogo toga se promenilo
Da li je London wireless? Da li je taj wireless free ili se placa, i koliko? Koju pro audio radnju posetiti? Da li cuvene rasprodaje obuhvataju i audio robu, ili samo krpice za oblacenje? Preporuka za koncertni prostor?........
Old 09-06-2008, 04:08 PM   #2
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: London UK > tips & tricks

Definitvno je ovo pitanje za DaBear-a
Old 09-06-2008, 04:20 PM   #3
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by dr.Ru View Post
Ako imate informacije, bilo koje prirode, vezano za London, molim napisite na ovom mestu. Idem ovog leta u UK, bio sam dosta puta tamo, ali zadnji put 1998. godine, tako da verujem, mnogo toga se promenilo
Da li je London wireless? Da li je taj wireless free ili se placa, i koliko? Koju pro audio radnju posetiti? Da li cuvene rasprodaje obuhvataju i audio robu, ili samo krpice za oblacenje? Preporuka za koncertni prostor?........

jeste wireless, negde je dzabe a negde se placa !
Pro audio radnje ..hmmbio Turnkey, sad je bankrotirao, zatvoreno, ima Digital Village veliki , ne..ogromni prostor skoro otvoren, nisam bio tamo jos.

Rasprodaje - kako se uhvati. Ima i tu ponesto da se uhvati, ali nisu kao ovo sa krpicama, svake 2 nedelje rasprodaja ! Inace, ovde deru za svu opremu !

Koncerti...to moras sam da odaberes u zavisnosti sat ti se slusa...ja sam zadnji put bio na koncertu ovde 1987...

jos nesto?
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2008, 12:20 AM   #4
redroom
Senior Member

redroom's Avatar

Ako mislis ostat barem 7 dana prvo sta ucinis cim stignes je da kupis Oyster Card u tubeu, tako ces ustedit dosta novaca ako ces se cesto vozit tubeom (a koliki je London sigurno je da oces). Ako potrosis svu lovu na kratici uvijek je mozes napunit sa jos para. Osoblje u podzemnoj ce ti sve to fino objasnit, nema frke.
I ne moras nosit foto-aparat ili kameru, cijeli centar Londona ti je pod CCTV, samo zatrazi snimke na kraju putovanja
DaBear, zar su zatvorili TurnKey na Charing Cross Road?
Evo gledam, jos uvijek stoji informacija na TurnKey siteu da su prezivili shopovi u vecim gradovima.
Ako je prezivio taj TurnKey shop na 114 Charing Cross Roadu, dr.Ru nemoj ga nikako zaobic! Imas odvojenu sobu za syntheve (produzis sa ulaza samo pravo nekih 7-8 metara, ne mozes falit!), desno je drum room, na istom levelu je gluha soba za testiranje mikrofona, mikseri, monitori, slusalice, zvucne kartice, MIDI kontroleri i sav zivi software, a gitare i basevi su, ako me memorija dobro sluzi, u podrumu.
Vracam se na sobu sa synthevima: tamo zbilja nema sta nema: od Mooga, preko Clavie, Virusa, DSI Evolvera i Propheta, Korga pa dalje. Sve mozes probat, synthevi i slusalice su na sve strane i dok ne pocnes razbijat niko i ne obraca paznju na tebe.
TurnKey je generalni Moog zastupnik za UK (barem je bio kad sam ja bio gore) i imaju super cijene Moog stvari. I sjeti se uzet povrat VAT-a, pretpostavljam da ako ces nesto uzimat da ces iznosit iz EU pa imas pravo na povrat poreza. Englezi ti doduse uzmu neki mali cut, ali generalno dobijes nekih 16-17% love natrag i to dobijes zivu lovu na ruke, sta je super, taman potrosis u Duty Free shopovima na zaboravljene poklone za familiju
Jeb'ga, zaboravio sam koji je ono minimalni iznos za povrat VAT-a, da li 100 funti ili manje/vise, ali to garant zna DaBear.
Sretan put i gustaj gore, ponesi vagon para i dok si gore trudi se ne preracunavat potroseno iz funti u domacu valutu, zabolice te glava
Kukaj kad se vratis

Last edited by redroom; 10-06-2008 at 12:31 AM.
redroom is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2008, 12:26 PM   #5
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

jedan odlican savet nemoj da letis jatom ! salim se , ako zelis u nocni provod poseti the end & fabric , dj shopovi te ne zanimaju mada mislim da kinetec shop ima sve i svasta http://www.kinetec.com/ , poseti njihov buvljak , zaboravih mu ime ali kolega lopovic ako vidi ovo moze da kaze koji je to buvljak , da si pitao za skotsku znao bi odma sta da ti preporucim sto se tice prevoza redroom je napisao kakva kartica postoji ali mislim da ima neka pretplatna markica za nekoliko dana ne secam se bas tacno sa kojom mozes da vozis metro/bus i sl.

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 11:19 AM   #6
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Oyster karta - ALI uzmi nedeljnu varijantu , za zonu 1 i 2.(? 24.20 - neograniceno vozenje bus i tube) Kupis je na aerodromu, dole kod ulaza u Tube, i samo trazis doplatu od aerodroma do zone 2 (?1) inace, majmuni neznaju pa plate ?7 samo da dodju do grada u jednom pravcu !!

Turnkey - ja proso neki dan,,prazno unutra,,samo par kutija na ulazu sve ostalo izneli negde !

Thomann im je dosao glave, kao i drugi web prodavci !! Nije mi zao, bili su bahati i drski i tretirali sve kao majmune ( a oni sami, niko ne zna o cemu prica !!)
DaBear is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules