|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Imam Audigy 4 [CC00]i ACID Pro 6! setup mi je ovakav 2-3 godine, medjutim primetio sam da pri snimanju vokala ( neboj te se, niste me nigde culi : ) ACID koristi Microsoft sound maper koji snima zvuk sa malo kasnjenja i sto je bitnije ne daje mi ''input monitor'' opciju kada naoruzam traku za snimanje!!!
I ja se mislim lako cu, u ACIDu odem u Options/Preferences/Audio device(tab) i promenim Microsoft Sound Maper u Creative ASIO ili SB Audigy 4 [CC00] i ispostavi se da dobijem ''input monitor'' opciju ali ne mogu da podesim da default audio recording device bude MIC-IN nego neki razni analogni mixevi!!! I u tome i jeste problem jer necu da u konzoli (surround mixeru u slucaju audigyja) ukljucim mikrofon da bi se cuo u acidu!!! Zeleo bi da cujem neke efekte direktno dok mi se traka snima ili je naoruzana a i da snimljen materijal ima sto manju latenciju!!! Hvala vam za sve sto sam do sada saznao od vas a hvala i za ovo unapred i izvinite ako sam bio preopsiran, samo sam zeleo da budem sto jasniji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Molim vas ljudi, tolke godine koristim glupi M$ sound maper i neiskoriscavam solidnu karticu, siguran sam da neko zna o cemu pricam, uostalom tolika masinerija!!
Ocajan sam!!! POMOC!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
www.kxproject.com
tamo imas drajvere za SB kartice koji su ASIO, i mozes stosta zanimljivo uraditi sa njima, izmedju ostalog, i efekte u realtime-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Hvala Arture ali izgleda da kX driver ne podzava moju Audigy 4 [CC00]
na sajtu pise da se sa kX-om moze postici skoro neogranicen broj puteva signala i to je sjajno ali ja mislim da mi moze pomoci neko ko koristi ACID Pro i zna cake u programu ![]() Neke stvari u zivotu su logicne ali mi nije jasno da ne mogu da izaberem za recording device npr mic-in ili line-in nego analog mix, L/R mix i mix RC?!??!?! ![]() ACIDasi znam da vas je malo ali molim vas......... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Uzgred ovo je moja kartica
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
ja sam nekad koristio ACID sa obicnim Live-om, preko KXa cuda radio. Pokusaj ti ipak da instaliras te drajvere, pa javi rezultate, cisto sumnjam da su ukinuli podsrku za novije karte.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Asio4all???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
dobra ideja !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Moj Audigy 2 je imao svoje ASIO drajvere.. Zasto bi instalirao asio4all jer sigurno ima vec Asio drajver?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Ok, najverovatnije cu probati kX drivera ali pre toga evo nekoliko slika da malo pojasnim!!
Prve dve slike su sa E-MU-ovog sajta i objasnjavaju podesavanja za ACID Pro: 1. Prvo se odabere E-MU ASIO: ![]() 2. A zatim se za RECORD DEVICE izabere neki Microfone-In ili Line-In, sto je i logicno i o cemu ja sanjam ![]() ![]() A druge dve slike su moja nelogicna situacija ![]() 1. Prvo izaberem Creative ASIO umesto M$ Sound MApera ![]() 2. I onda dolazim do jedne od najnelogicnijih situacija u zivotu,umesto da za Recording Device mogu da izaberem Microfone-In ili Line-In, ja dobijem ovo - gomilu raznih mixeva: ![]() Iako Creative ''pravi'' obe kartice znam da je razlika izmedju njih velika ali Audigy nije neka krsina i ima j@#$%i Microfone-In i Line-In!!! ![]() Znam da sam dosadan ali ovo me izludjuje i ako nemozete da pomognete barem prokomentarisite,ili cu malo da se nasmejem ili da dobijem jos neku ideju!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Antares microphone modeler | korenjak | Audio Software | 18 | 14-11-2007 04:47 PM |
Kick Drum microphone | kVu | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 13-03-2005 11:54 AM |