Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-01-2008, 09:00 PM   #1
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Default pasivni cooler za chipset

'ajde momci(i devojke,ako vas jos ima koja )ako moze neko da mi pomogne(ima pivo za informaciju,devojkama nesto zesce.....brandy,...viski...ili sta vec.... )
dakle,treba mi pasivan, a dobar po mogucstvu heat-pipe cooler za nVidia chipset.da vas ne davim,posto ni sam nema previse iskustva sa AMD-om,okacicu sliku osnove mog postojeceg,koji se dobrano grejucka u odnosu na procesor,koji je mrtav 'ladan.
trazio sam na par mesta,bledo me gledaju,nude uglavnom ventilatore,sto i sam mogu da nabudzim
dakle,u osnovi je kvadrat 45 mm x 45 mm ,,sa dve unakrsne usice za pricvrscivanje na maticnu.posto me mrzelo da slikam,evo zakacicu pribliznu skicu(nek mi ne zamere ljudi od tehnicke struke ako nesto bude netacno)
ne mora da bude cak ni original AMD-ov,moze i priblizno, nabudzice milanCHE to vec
pozdrav

Last edited by milanCHE; 23-04-2008 at 10:04 PM.
milanCHE is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2008, 10:51 PM   #2
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: pasivni cooler za chipset

Napisi koju maticnu plocu imas, da bih znao da li smijem da ti preporucim high profile pasivce (ako ti graficka prelazi preko postojeceg kulera ili nekog njegovog dijela, sva je vjerovatnoca da neces moci staviti klasicne pasivce, vec nesto skuplja rjesenja kakva ima thermalright.

diviner is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2008, 12:01 PM   #3
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Diviner,tek sam sad video post.u medjuvremenu sam nabavio neki cooler masterov blue ice(imao je drugar jedan viska koji njemu nije odgovarao),koji je u osnovi heatpipe ali ima mali vent unutar sebe koji nisam jos ni ustekao u plocu,gledam kako se ponasa temperatura bez njega ukljucenog,zasad je sve vise nego dobro,one bakarne cevke i aluminijumski listovi dobro odradjuju posao.medjutim,radi prevencije,verovatno cu ga ubosti u slobodan sys fan konektor koji mogu softverski kontrolisati(znaci brzine obrtaja ventilatora u zavisnosti od raznih vrednosti temperature).to ploca podrzava,ima softver koji ide uz nju.inace u pitanju je gigabyte GA-M61P-S3,a sve to preventivno radim zbog amd 5000+BlackEdition koji ce biti dignut na veci clock i koji je uboden u istu,i verovatno jos ponesto sto ce tek biti udenuto u njena 4 pci slota.
mada nema veze,ako ti imas bilo kakvu drugu varijantu,slobodno javi,nije na odmet,mozda ima jos ljudi sa slicnom konfiguracijom,a mozda budem skoro opet sastavljao slicnu konfiguraciju,pa da znam
pozdrav i hvala na odgovoru
Old 18-01-2008, 03:40 PM   #4
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Ma to je to...Moze i tako, bitno je da si rjesio problem! Moj komentar se odnosio na situacije gdje maticne ploce imaju polozene chipove odmah iza ili ispod graficke karte, pa je montiranje klasicnih pasivaca nemoguce (jer onda ne mozete staviti graficku, koja udara u njih). U tom slucaju se kupe thermalright (koristimo u ruDAW XTM) sa izmjestenom heatpipe bazom, odnosno rashladnim dijelom, i to onda bude to (jeste da je thermalright skup, ali za ekstremne setupe/klokove vrijedi svaku paru).

diviner is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2008, 02:38 AM   #5
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

uh.ovo kod mene je bilo zaaaaaaaa dlaku.chipset je polozen vrrrrrlo blizu pci- slotova,ali sam uspeo nekako na jedvite jade da nabudzim.taj novi hladnjak sam cak morao malo da zakosim ne bi li nekako upakovao zvucnu,ali nema veze,uspelo je.
za nauk,kupujte sto komfornija kucista i sto vece i bolje organizovane maticne
,da se ne biste ovako zezali.a kako je sve naguzeno u kuciste ne smem ni da pokazujem....
pozdrav!

Last edited by milanCHE; 23-04-2008 at 10:04 PM.
milanCHE is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2008, 02:42 AM   #6
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

he,sad bar ne moram da se brinem ako dodju opet hladni dani.imam ova dva radijatora da me greju za sve pare
poz

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules