|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Gabriel i dalje drzi prvo mesto preterivaca!!
Sad citam da su cuvenu veliku sobu poceli da koriste i kao sobu za post - miksaju zvuk za filmove. Nista neobicno - ALI, za to koriste AMS Neve DFC i 2 Digidesign Icon-a . Njih i SSL 9000 su stavili na sine (!?) i po potrebi "izguraju / izpomeraju", spuste pregradno platno / zid izmedju , projektor sa plafona itd i pretvore sobu u music mixing (SSL) ili film mixing (AMS/Icon) studio !!! Koliko li je to kostalo!??? zamislite kablove, rackove i sve ostalo ..NISTA se ne iznosi iz sobe, samo se pomera po sinama levo/desno - napred/nazad!! ludilo..trazim slike! Sad videh...SSL gurnu do prozora, spuste platno a pozadi izvuku (na tockicima su - 2 Icona sa leve i desne strane i AMS u sredini)..posto za film miks, treba da su dosta pozadi od zvucnika...he,he... Last edited by DaBear; 24-01-2008 at 05:15 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
...bas preterivanje. ali moze mu se. nek da meni nesto od ta dva, ne bunim se ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Uz svu mastu, ... ne mogu... uzas!
Zar mu nije bilo jeftinije da napravi novu zgradu na parcetu zemlje i sredi akustiku, nego cela ta avantura sa "plug-in" mixerima? pozdrav bogi
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Koliko sam čuo, drugo je vreme reverberacije za za studio za muziku i studio za film. Takođe da bi dobio Dolby licencu treba da ispunjava određene uslove poput proizvođač i model monitora (ranije je dolazio u obzir samo JBL, sada je malo drugačije), akustika prostorije i sl.. Mi imamo čini mi se samo jedan studio koji ispunjava te uslove, ovaj na Košutnjaku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pa nisu majmuni ! Uradili su specifikaciju za DOLBY PREMIER !! (specificne dimenzije, response, isolation, reverb time, fader numbers, picture resolution, ugao za gledanje, screen brightness itd..!!! ![]() Normalno, SVE su namestili...i dobili ceritifikat! "Sta kosta da se plati...!" Ah, da ima i surround monitoring koji se pomera !! sa sve DSP kontrolom... 1 x ProTools HD5 i 3 x HD3 + AMS-Neve DFC Gemini 6XSP + 2 x Icon... Vec su uradili Golden Compass, a na listi cekanja Hellboy 2, Bond 22, itd, itd.. sto kazu..para na paru, vashka na vashku!! @Boggy pa svi hoce da su u velikoj sobi sa pogledom na jezerce!! evo ima slika, jedna... http://realworldpost.co.uk/equipment.html Last edited by DaBear; 24-01-2008 at 08:42 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
@DaBear
Slike slike daj mi daj mi daj mi ! ![]() |
![]() |
![]() |