|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Unapred se izvinjavam ?to se javljam samo kada imam poblem, ali već nekoliko meseci radim neku autorsku emisiju na televiziju, ne spavam, radim dan i noć, bez vremena da eksplicitno pratim sva de?avanja na DAW sceni... Klasična priča gastarbajtera u sospstvenoj zemlji... Nego...
Pre nedelju dana kompjuter mi je okrenuo list, tačnije, pribli?io se svom pogovoru. Simptom, sledeći: prilikom podizanja sistema (čekam po minut, dva ili tri dok se ne pojavi BIOS prozor), kada učita RAM memoriju na dnu ekrana gde su stavke sa raznoraznim naponima, jedan od napona, mislim da pi?e vdd, obele?en je crveno, to prođe i sve ostalo vozi sasvim normalno... Podigne se Windows, nema nestabilnosti u radu, a onaj "napon" nakon restarta vi?e nije crven. Očigledno ne?to crkava, da li neko od vas pretpostavlja ?ta? Inače, matična mi je EPOX-ova i kondenzatori su nabubreli, ?to sam svojevremeno Divineru pomenuo nakon izvesnog Threada, pa mi je skrenuta pa?nja da je to generalno mana pomenute firme, zbog čega sumnjam da je upravo motherboard. Mo?e li se to popraviti, zalečiti, ili je vreme za drugi komp.
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
U cemu je onda problem ako u Windowsu nema nestabilnosti?
To sto se dugo ceka podizanje sistema, resivo je reinstalacijom. Kondenzatori se menjaju i mislim da je ta akcija oko 10-20 eur, ali... Uvek je novo... ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
banned
|
![]()
Nije to nista sto cekic ne moze izleciti
![]() Mislim da se ploca mozda moze popraviti, ali mislim da bi ti svakako bilo bolje da ulozis novac u nesto sto radi u startu, nego da popravljas ono sto ocigledno nikada nije radilo kako treba.
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Znam da ce zvuciti kao u onoj narodnoj "Ciganin hvali svoga konja", аli mr Barton Epoksović mi je u ovih četr pet godina zaista radio kao sat. Sinoć sam reinstalirao Windows, odredio drugi hard kao sistemski, ali mislim da to neće dati krucijalni rezultat. U "magic hellpu BIOS-a" naponska stavka "vdd" prilikom podizanja sistema bila je crvena, miri?e mi na skori kraj...
Inače, računar ne koristim za miksovanje albuma od osamdeset i tri kanala, niti se u audio produkciju razumem u meri koja je potrebna za nekoga sa ambicijom da objavi svoj ili tudji album. Ja sam novinar koji je ovih meseci upleten u projekat autorske emisije i "digitalnu centralu" koristim za grebovanje materijala, grubu monta?u, recording i editing mojih of-ova, i sredjivanje tona (?to se svodi na kombinaciju ekvilajzer-compresor). To je to. Radio sam audio za nekoliko televizijskih d?inglova. S obzirom da zvučno polje dotičnog medija u startu podrazumeva "osiroma?eno" zvučno polje, pravila da je neophodno srezati basove i sve miksati u mono naučio sam na početku, sve ostalo je dobra ideja, malo strpljenja i odmoreno uho. Elem... Čak i kada bih prelazio na novi (nazovimoga) DAW sistem, to ne bi bio korak od sto milja. "UAD" i "Powercore" do?ivljavam kao egzotiku, odnosno, kao sprave koje su vi?e namenjene za eksperimentisanje u oblasti muzičke industrije, a ja, iako sam nekada imao bend ("Depilirani potporučnik Govedarica") nemam namera da gazim te vode... E sad... S obzirom da već neko vreme posedujem notebook AMD Turion X2, 1GB RAM-a... ...a dotični mi jako dobro slu?i kao radna stanica za monta?u u Adobe Premieru, razmi?ljam da li je mo?da bolje da stavim tačku na desktop rolu, i okrenem se projektu zvanom, recimo, notebook Core2Duo, 2Gb RAM-a + neka firewire ili USB audio kartica sa ASIO driverom. Ako dajete zeleno svetlo ovom razmi?ljanju, ?ta mi predla?ete kao audio sistem za notebok?
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Evo ja bih prvi dao zeleno svetlo.
Audio karta emu0404 Usb + neki externi, brzi, VELIKI FW HDD koji bi sigurno dobro dosao i za video Pozdrav Last edited by Sandzama; 27-11-2007 at 09:27 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pomoć | borisgolub | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 23-08-2009 03:23 PM |
Pomoć.... | Hepek | Audio Software | 3 | 30-06-2009 08:53 AM |
pomoć pa 80 | hawk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 5 | 10-07-2006 03:14 PM |