| 
 | |||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  12-07-2005, 12:07 AM | #1 | 
| Member Join Date: Jan 2004 Location: earth 
				 |  malo glupo pitanje,ali... 

ćao svima!  evo ovako-zbog već 3 godine na faksu i ?ene koja mi stalno pu?e za vratom ni ne stignem se vi?e toliko baviti s mjuzom,ali dolaze bolji dani pa da ne odugovlačim.imam pc i terratec karticu ewx 24/96.sve sinteve(hardware)snimam u komp preko fatmana 1-e sad da li postoje neka određena pravila prilikom usnimavanja ?to se tiće jačine sounda npr   koliko jako da snimim nogu-ja je usnimim negdje oko -3db,padove i do -7 db,glas na -3 db i pola toga malo ispod -3db.jo? mi nije jasno do kraja za?to ne smijem sve snimiti do -1 db npr?  ako snimim na -1 db sve i stavim u mix ?to će se desiti ako na vst mixeru smanjim pojedinačno te soundove na manju glasnoću(npr nogu namjestim da lupa do -5db i bas s njom do iste te vrijednosti,a padove smanji na -10 db-da li će i onda zvučna slika probijati ili ne?  negdje sam vidio da se malo na soundovima ostavlja headroom zbog dodavanja efekata i kompresije-limitiranja.mo?e li mi neko to ukratko objasniti ili naznačiti link s pribli?nim obja?njenjem-hvala!
		 | 
|   |   | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| Jedno (verovatno) glupo pitanje | eternal prize | Computer Hardware | 8 | 21-06-2008 03:20 PM | 
| zeshce glupo pitanje | HeatMan | Audio Software | 10 | 31-05-2008 02:36 PM | 
| malo glupo pitanjeali samo malo | alavuk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 11 | 25-01-2008 11:12 AM | 
| Prosto (možda čak i glupo) pitanje... | arsenique | Dizajn i konstrukcija studija | 10 | 23-08-2005 04:53 PM |