|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Moj drug ima roland fantom xr sampler i ima problem konvertovanja raznih AKAI, Kurzweil, Gig...sample libraries u rolandov s700 format.
Da li neko zna KAKO sve ove formate konvertovati u s700 format. Ovaj sempler samo mo?e importovati WAV i Aiff format u osnovnom obliku pomoću programa koji ide uz taj modul, ali ne mo?e da čita programe, ?to je mnogo bitnije za kori?ćenje modula kao sempler http://www.roland.com/products/en/Fantom-XR/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Probajte sa Awave studiom, on bi to trebalo da odradi bez problema
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
kako ja znam Roland konverzija je uvek malo problematicna posto je s 700 specifican format, prilagodjen sampling odnosno sint enginu rolandovih semplera .Vec od roland xv-5080 pa nadalje rolandovi sempleri , semplplejeri cak i svoj s format konvertuju u wav ... i tu se relativno puno izgubi na kvalitetu odredjenog sounda , sempla , programa , patcha ...
rolandov format ima pet nivoa kreiranja sounda , pocev od baznog sempla , pa preko parcijala , patcha i performansa do volumena ... i kod svakog nivoa imas brdo parametara , tako da svaka "Roland to other formats" konverzija podrazumeva i gubitak nekih inforamacija o parametrima odredjenih elemenata , koji cine osnovni patch.... doduse kod rolandovih novijih semplera , postoji simulacija s-700 format patch arhitekture , stim da je bazni sempl vec konvertiran a wav format i mnogo je slabasniji od baznog s sounda iz nekog od semplera s serije . Naprimer isti patch na Rolandu s 760 zvuci mnogo jasnije i konkretnije nego iz soundengina Roland xv-5080 (bazni Fantom engine) inace Roland ima ne toliko veliku biblioteku semplova , ali zvucno izuzetno kvalitetnu , cak i za danasnje standarde Roland s-format je neprikosnoven... to je moje skromno misljenje |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
A cek..... ako konvertujem neki S700 sample pomocu npr cd extracta u neki npr NKI, pa odatle ga spremim za Motif...... i tad se gubi dosta?
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
svaka konverzija znaci delimican gubitak ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
ok, probaćemo sa awave, hvala
nego, goasia, da li zna? kako da konvertujem akai, recimo, u roland?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
kako ja znam to radi samo Roland s-760
ili chikensys translator ,ali na to ne bih smeo da se zakunem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
SuperModerator
|
![]()
...cekamo da se javi stari sint guru Antovic...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
bitch, ni ti ne zna??
eh, kakvo je to vrijeme do?lo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
SuperModerator
|
![]()
hehe
![]() ![]() Goasia je u pravu, rolandi su odlicni, ali uvek neka frka oko konvertovanja, i bude nekih nuspojava u finalnoj konverziji (glitchevi, neprijatni white noise i 1kHz drop loopovi...) ali sve to zavisi od samog algoritma konverzije..... ....probaj ono standardno: Extreme Sample Converter, ChickenSys Translator, Cdxtract.... pa javi. Ako zapne, 1-800-Antovic ![]() pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pre amp 500 format | Braca | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 28-07-2009 10:00 PM |
Konvertor za semplove? | akordeonista | Audio Software | 16 | 18-10-2008 02:34 PM |