|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Imam plocu http://www.gigabyte.com.tw/Products/...e=GA-K8NSC-939, a kupih 2 LG LCD 19'' monitora. Kako da ih povezem a da mogu sliku da protegnem na oba. Treba li mi neka karta ili adapter...Sto je najbolje da kupim(proizvodjac i to...) Inace, ploca ima PCI slotove od kojih mi je mozda 1 slobodan jer imam firewire,2 UAD-a i zvucnu.
Hvala i pozdrav... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Koju graficku kartu imash?
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Podešavanje slike na dva monitora je uglavnom u meniju same grafičke karte.
Podrazumjeva se da koristiš neku grafičku kartu sa dva izlaza.
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Grafika je AGP integrisana, zato pominjem plocu...Koju kartu da uzmem!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Pode?avanje prikaza na dva monitora je u Control Panel/Display/Settings, dakle u Windowsu a ne u programu za karticu. Mo?e? koristiti za prikaz na 2 monitora bilo koju karticu koja ima 2 izlaza, obično novije imaju bar jedan digitalni i jedan analogni. Naravno, tebi treba da bude sa AGP slotom a ne PCI-E, jer takav slot ima? za grafičku (idi na www.pcberza.co.yu i uradi search za AGP). Obrati pa?nju i da bude pasivno hlađenje, da ti komp bude ti?i. Da li će? uzeti karticu s digitalnim ili analognim izlazima zavisi od toga kakve ti ulaze imaju monitori, ali nisi naveo njihov model. Velika je razlika u kvalitetu slike, ako imaju oba idi na karticu s digitalnim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Model je lg 19" lcd flatron l1919s-sf i ima 15 pinski VGA konektor...Zapravo stoji D-SUB. Sto da uzmem?
Last edited by alhoholicar; 15-09-2007 at 04:04 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Znači oba izlaza na kartici moraju da podr?avaju analogni signal, a digitalni kako već upadne. Dakle, zove? nekog većeg prodavca i ka?e?: treba mi najbolja AGP grafička koju imate a da nema ventilator i da ima dva izlaza na koja mogu da priključim monitore sa D-SUB ulazom. Po?to je jedan od izlaza na kartici uvek DVI, pazi da uz grafičku dobije? i DVI/D-SUB konverter ili takav kabl. Ima mnogo modela u svim cenovnim opsezima, pa ne bih davao preporuke. ?to vi?e para - to bolja kartica
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ja bi tako! ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Posto je masina samo za muziku,poslusacu savjet...Hvala do novog dopisivanja...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
|
![]() Uzmi bilo koju jeftiniju graficku, po moguctvu nvidia (sve sada imaju jedan DVI i jedan D-SUB prikljucak...samo nesto skuplje imaju 2 DVI prikljucka), koja u paketu ima i DVI->DSUB adapter, jer ce ti trebati kako bi iskoristio upravo taj DVI izlaz... Ili uzmi taj adapter posebno negdje gdje ga imaju u ponudi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
VGA to DVI adapter | milanCHE | Computer Hardware | 4 | 18-01-2008 06:28 PM |
GIGA i VST adapter | Pedja | Audio Software | 9 | 06-08-2004 09:11 AM |