|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Da li ima smisla postavljati medijapan panele sa rupama 5-10cm precnika,recimo po bocnim zidovima i plafonu rezije,i ako da,cime je pametno premazati iste,klasicnom zastitom ili nekom vrstom laka?
Hvala! Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
naravno...evo pogledaj. Ja sam u mom prvom studiju imao po plafonu obesene ploce sa rupama... a rade puno i sa strane, koje imaju neki akusticni sundjer ili rockwool iza http://www.blackbox-design.com/ klikni gore na products, ima primera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Pa da to je link koji si pustio pre nesto malo vremena zbog toga i pitam,jer me je bas zaintrigiralo...
Da li su bile lakirane ili ne? A sundjer preko mislim da necu stavljati jer sam ih planirao oko 10cm od Azmafona.... Da li gresim ili ne? ![]() Hvala puno! Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
lakirane, jasta!
na ovim u mom prvom studiju nije bilo nista zalepljeno.. trebalo bi da bude ok |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]()
Lakiraj slobodno, za medijapan moras koristiti poliuretanski lak i prethodno mora neka osnovna boja da se isprska...
Quote:
![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Je li tacno da je radioaktivan medijapan... Jedan mi stolar to davno rece kad sam htio uzeti neku kuhinju! Ne znam, prepade me...Pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Nije radioaktivan, ali oni losiji imaju veliku dozu lepka u sebi koji nije bas najzdraviji. Mislim da se zove formadehide, resin lepak koji se koristi u pravljenju MDF-a (mediapana) koji je inace mleveni karton i piljevina... Uvek treba proveriti ko je proizvodjac i koja je kolicina tog lepka unutra... Inace kad se radi sa MDF-om. OBAVEZNO nositi masku jer je prasina ubitacna..!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
1. Postoji li neki proracun za ovaj tip difuzora, a da ne zahteva diplomu PMFa
![]() 2. Moze li umesto MDFa, da se radi sa OSB ?
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
difuzor panel | quake | Dizajn i konstrukcija studija | 322 | 09-07-2011 09:24 PM |
Poliuretanski difuzor | Solozabal | Dizajn i konstrukcija studija | 12 | 13-01-2009 12:00 AM |