|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
dakle, imam sb audigy 4 zvuchnu karticu. kada ushtekam out iz kompa u mixetu - nema nikakvog shuma. kada u line in ushtekam out iz mixete - krene da se chuje napon. probao sam da promenim kabl i nema veze sa tim.
e sad, chudna stvar je da kad upalim reason ili nuendo - napon nestane? jel zna neko u chemu je stvar?
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]() Pa ne moze aktiviranjem softvera tek tako da nestane brum...Osim ako tu nekakvu ulogu ima audigijev softver koji koliko se sjecam ima pored svih onih silnih "visoko kvalitetnih" DSP efekata i noise gate (pa ti povremeno stisha ulaz)...Kreni po mikseru da gasis sve ulaze i izlaze, pokusaj da ugasis taj noise gate (mada mislim da njega moras rucno da aktiviras da bi ga uopste koristio i da on nema veze sa tim), cisto da provjeris da li brum dolazi bas od line in...Moguce je da brum dolazi preko nekog drugog ulaza, ali opet, nije mi jasno kako moze softver sam da gasi i pali ulaze karte ?!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
ez aj sed, nemam pojma. dakle, imam brum. kada prebacim na mixeti sa cd-a (na koji sam prishtekao zvuchnu) na phono i dalje se chuje napon. chim upalim neki od navedenih - ne chuje se vishe nishta.
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Prvo proveri da li su i komp i mixer na istoj fazi, znaci ista struja.
U stvari, okreni strujni utikac miksera, pa vidi ima li poboljsanja. Ako ne, probaj neko voodoo resenje, tako sto ces izlaz iz miksera da proteras kroz neki DI box, pa onda u komp.
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
u isti su shteker ubodeni ako to mislish. da nisu, onda bi i bez povezivanja line ina sa mixetom bilo napona, jer su vec povezani out i mixeta. ne?
inache, ne gase se ulazi. dakle, kad povezhem line in sa mixetom chuje se brum. upalim rizn - ne chuje se ali line in i dalje radi, jer da ne radi ne bih mogao da snimim to shto radim na mixeti.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|