Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-10-2007, 11:12 PM   #1
perosc
Member

Default Sta Bi Sa Njim

Ako bi neko mogao poblize objasniti ALESIS multiMix 16USB.Zv.karta mi je EWS88 MT i E-MU 0404.Dali ta spravica preko USB-a moze sluziti za snimanje vokala i ostalo instr. ili je kao kontroler za neki muzicki preogram-ustvari mozda lupam pitanja...Molim VAS objasnite

Last edited by perosc; 28-10-2007 at 11:16 PM.
perosc is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2007, 11:42 PM   #2
Edi Prog
Member

Default Re: Sta Bi Sa Njim

To je najobicniji mixer sa efektima. USB salje samo 2 kanala, dakle master output. Moze se korisiti npr. kao 2 preampa, jedan paniran lijevo a jedan desno i poslani na master.
Firewire verzija je vi?ekanalna.
Ni jedan ni drugi nisu kontroleri.

http://www.spider-amps.com

http://www.step-sound.com
Edi Prog is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2007, 09:26 PM   #3
perosc
Member

Bas ti hvala Edi na objasnjenju.A kazi mi dali ima tako neki mix.sa phantom 48V za mic.kanale sa direct izlazima a da je ujedno i controler.Meni je potrebno maximalno 8 mic kanala na miksreu.Veeeeliki pozdrav za Istru
Old 29-10-2007, 10:31 PM   #4
Klarinetista
Senior Member

Klarinetista's Avatar

Yamaha o1v96 sa ADAT prosirenjem. Ona ima poseban layer za kontroler mod.
Ali pazi ovo ti je moj savet:
1. Kupi poseban kontroler (npr. Mackie MCU)
2. Kupuj posebne preampe

Naprosto ako zelis sve u jednoj spravi mislim da ces na kraju da se razocaras (to je bio moj slucaj). Niti je kontroler mod do kraja implementiran u Yamahu, niti su preampi nekog extra kvaliteta. Ja sam na kraju prodao Yamahu i kupio Tascam fw1884 (razmisljao sam i o M-audio project mix), ali ni to nije radilo kako treba, cak mi se lik koji je to kupio od mene i dalje zali na njihov firmware, a lepo sam mu rekao...

Na kraju sam kupio MCU+XT+C4 (Mackie) i slucajno naleteo na Focusrite Saffire PRO (26i/o, 8 platinum preampa, moze da radi i standalone kao mixer/converter) i sta da ti kazem-to je to za sada

"And he whom you cannot teach to fly, teach to fall faster." ~ Friedrich Nietzsche
Klarinetista is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2007, 11:32 PM   #5
perosc
Member

OK.Klarinetista svaka cast za ovu spiku.A posto se moze nabaviti polovan mackije MCU,jer nov mi je zasad skup.I jos nesto.Dali bi mogao Rolandov VS 880 HD recorder posluziti kao kao neki kontroler jer ga imam vec odavno.Snimao sam sa njim tako nesto sitno i sad mi stoji onako bezveze,jer radim sa racunarom,a ima MIDI in/out

Last edited by perosc; 29-10-2007 at 11:50 PM.
Old 30-10-2007, 12:10 AM   #6
Klarinetista
Senior Member

Klarinetista's Avatar

Ja sam platio MCU 600 evra polovan-za pocetak ti je vise nego dovoljno

"And he whom you cannot teach to fly, teach to fall faster." ~ Friedrich Nietzsche
Old 30-10-2007, 12:14 AM   #7
labrys
Member

Quote:
Originally Posted by Edi Prog View Post
To je najobicniji mixer sa efektima. USB salje samo 2 kanala, dakle master output. Moze se korisiti npr. kao 2 preampa, jedan paniran lijevo a jedan desno i poslani na master.
Firewire verzija je vi?ekanalna.
Ni jedan ni drugi nisu kontroleri.
to znaci da se spoji u firewire ulaz i mozes snimat npr 16 kanala odjednom u pc?!?

a istodobno radi kao normalni mixer s efektima?

ako san dobro svatija, ovo je odlicno za snimat neke live svirke. firewire u laptop i to je to?
Old 30-10-2007, 10:35 AM   #8
Edi Prog
Member

Quote:
Originally Posted by labrys View Post
to znaci da se spoji u firewire ulaz i mozes snimat npr 16 kanala odjednom u pc?!?

a istodobno radi kao normalni mixer s efektima?

ako san dobro svatija, ovo je odlicno za snimat neke live svirke. firewire u laptop i to je to?
Tocno tako. Ima san Phonica HB18FW i stvar sljaka.
Od jeftinijih rjesenja sa direct out-ovima po kanalu imas ovo:
http://www.behringer.com/MX2642A/index.cfm?lang=eng

Ali ne preporucam jer moja iskustva su jako losa, kanali su malo radili pa malo nisu. Izludjivao me je skroz.
Direct out-ove ima isto MX8000 i moze se naci povoljno, i ja ga prodajem
Onda A&H Mixwizard...

Old 30-10-2007, 10:42 AM   #9
Edi Prog
Member

Quote:
Originally Posted by perosc View Post
Bas ti hvala Edi na objasnjenju.A kazi mi dali ima tako neki mix.sa phantom 48V za mic.kanale sa direct izlazima a da je ujedno i controler.Meni je potrebno maximalno 8 mic kanala na miksreu.Veeeeliki pozdrav za Istru
Ujedno i kontroler?
Pa onda je tebi idealan Tascam fw1884 ili se varam?
Klarinetista bi ti mogao bolje odgovorit kad ga ima. Iako nije to toliko jeftino rjesenje.
A dali mora bit mixer? ako ti je dovoljan interface onda preporucam Presonus Firepod kao jeftinije rjesenje

Old 30-10-2007, 02:01 PM   #10
Klarinetista
Senior Member

Klarinetista's Avatar

Ma imao i prodao, daleko mu lepa kuca...
Jedino nisam probao M-audio project mix, ali i dalje stojim iza stava da nema kvalitetnog resenja za all-in-one (preampi+ozbiljan kontroler) u nizoj cenovnoj klasi!
E u srednjoj vec imas npr. Digi control24 i sl ali za ipak puno vise novca, zato i savetujem kupovinu kontrolera i preampa odvojeno, jer sam i sam imao iste dileme svasta mi je proslo kroz ruke, veruj mi da je za taj novac mackie najbolji izbor od kontrolera, ne znam samo sta se desava sa kontrolerom koji razvija Digital Cave, mozda to bude dobra stvar, pricali smo par puta na tu temu...

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules