|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Slozim sound kolko tolko ok, i na master mi uvijek izade neki peek, ide mi u clip...jel to mora tako biti il ne?
![]()
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
jesam, stavil sam limiter na kraju malo sam odrezal peekove, al neznam dal je to pametno, svi vise manje pisu da se limiter ne stavlja na master!? pojel mi bas limiter...
![]()
www.sashafishter.com Last edited by Sasha Fishter; 24-05-2007 at 11:01 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
banned
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
U foto finisu su Noisia i Korn
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
We are not alone in the Universe... Last edited by slowstar; 25-05-2007 at 02:08 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
kao distorziju za koju su odredjene mastering ushi za odredjene pare pod odredjenim pritiskom prihvatili titulu "ne-audibilne"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
ja sve to kapiram, ali meni se (kada preteram sa pumpanjem) toliko dignu visokotonci i srednjetonci da bass izgubim skroz.. a kako to rade, recimo, dre i ekipa..? mislim, realno 50 centov Candy Shop je PRENAPUMPAN ali opet ima tu kikchinu i tu baschinu.. znam ja sve oko mixa i eqovanja.. i sve sam ja te stvari provalio, ali opet nisam mogao dobiti to da mi glas bude toliko prezentan a da pritom ne gubi niske, da mi kick gruva izmedju 60 i 100 dok mi bass pokrije ostatak i samo doda "flava" preko kicka, a da su pritom ostali instrumenti podjednako glasni.. realno, uvek se na nechemu lomilo.. a to je obichno bio glas.. bar kod mene.. skinem mu niske i toliko ga izprezentiram (nova rech, jeeee!) da postane potpuno izoblichen i glup, jednostavno.. tako je bilo davno.. pre godinu i po.. sada to radim mnogo bolje, ali opet ne mogu dobiti taj zvuk koji crnci imaju... opet mi fali malo "onoga".. ne znam shta rade, ali svaka im chas'...
btw, ona rhiannina pesma.. ufff... ona gde piche klavir i ona.. i ponekad se ubaci orkestracija... bio je i spot za to.. ne mogu se setim kako se zove pesma.. murderer? :s nebitno.. ona je toliko napumpana da je to, bre, retardirano.. usput su i visoki dignuti da pochne da ti prshti visokotonac.. a i kada upada orkestracija.. sekund ranije se chuje kako pale kanal sa mikrofonom.. mislim, dajte bar se potrudite, jbt... pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Znaci bez limitera na master, kako da peekove sredim onda?Probal sam eq-ati sve po redu, prvo kick pa snare hats itd. i svugdje di mi pocne klipati sredujem taj instument, al mislim da to nekekako nema smisla
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ocigledno da nisi provalio ![]() ..... Naravno .... sve je do mixa , i izbora semplova ...... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|