|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]() Cime bi trebalo da se napuni ovakav bas trap? I koji je ovo materijal spolja (mislim na mrezicu)?
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Uh , neznam hoce li ti ovo malo pomoci , ali kako je na spanskom a ja neznam kako se to zove na srpskom ...
Unutrasnjost je ispunjena sa "Acustifiber" materijalom ( http://www.acusticaintegral.com/prod...custifiber.htm ) koji je navodno ekoloski materijal i ne razbacuje cestice po vazduhu . "Mrezica" je nesto kao choja ( samo tanje ) ili slicno, znaci materijal neki. Drvo nije drvo nego DM ( ?bemliga, kao presovani karton - lici na drvo ali nije ) lakiran. Znam da nisam mnogo pomogao ali prevodjenje mi bas ne ide. ![]() No, verujem da se moze uraditi sa nekim drugim slicnim materijalima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
E jel' znas ono kad lik udje u poslasticarnicu i pita: "Kakve kolace imate?" a zena mu odgovori: "Pa imamo razne", a lik ce: "pa dobro dajte mi dva razna".
![]() ![]() Hvala u svakom slucaju, mozda dam zeni da mi prevede tekst jer od onolikih spanskih serija valjda je nesto naucila ![]() Mislio sam vise generalno, ne mora to da bude bas ovaj bas trap, znaci u principu sta bi trebalo da se stavi i naravno da moze da se nadje kod nas.
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
ma nagura par kila azmafona nece da skodi
![]() ![]() ![]() danas ga svugde guraju i ne pitaju, i rukama i nogama u studio pa koliko stane ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]() ![]() Pa probao sam... Inace taj azmafon , mineralna ( kamena ) vuna i li bilo sta slicno ce ti raditi posao, verujem. ja moram isto da udarim neki akusticki tretman pa cu koristiti materijale koje budem imao pri ruci. A znajuci kako volim da experimentisem, verovatno cu probati da uradim nesto od nekih materijala za koje ja mislim da mogu da odrade posao. Ako to bude radilo postovacu i slike jer sam se sa prevodjenjem vec lepo proslavio... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Ma kad je DIY varijanta možeš ga napuniti i pucvalom! (samo nemoj da bude masna jer će da smrdi)
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Elem, zavrsena prva 2 bass trap-a. Posle malo citanja po netu i nahvaljenih Ethan-ovih trapova i kopirajuci ovaj ( http://www.radford.edu/~shelm/acoustics/bass-traps.html ) model dosao sam do sledeceg :
Kupio Isover debljine 20mm i 110kg/m3 i naredjao 4 komada da bih dobio debljinu 80mm. Isover sam obmotao nekom , hmm, plastikom, i onda jos nekom plastikom-gumom sta li ( impactolan ) . Posto nisam vican nazivima i objasjenju , ja sam to uslikao pa valjda ce bude jasno. Uglavnom juce sam postavio samo ta dva b-trap-a u uglove iza zvucnika i ... hej, pa to radi ! I to lepo , nestalo muljanje. Evo par fotki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Super... ![]() Hvala Gulanferu! pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
ja sam bas gledao sad u mojoj novoj sobi (u Sphere studiju - design i akustiku radio Monroe), imaju takve "kutije" po zidovima, samo unutra su podeljene na 4 - 5 delova, pa ide nesto slicno toj masi (rockwool valjda) , pa onda masa a preko sper ploca (5mm) izbusena sa rupicama, pa ispod sundjer,,itd.. i sve prekriveno platnom,
svi zidovi su poriveni sa tim "kutijama" izmedju ima 20cm razmak samo.. probacu da skinem platno (ako moze) pa da slikam...ali zvuk je super! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
evo slicice (nije moja soba,,,!)
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
bass trap | korenjak | Dizajn i konstrukcija studija | 61 | 06-07-2015 07:13 AM |
specifican bas trap | SandRob | Dizajn i konstrukcija studija | 8 | 09-06-2009 07:20 AM |
Imaging trap...... ? | OFF | Dizajn i konstrukcija studija | 12 | 25-08-2008 10:06 PM |
bass trap sa azmafonom? | Little Alex | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 04-12-2007 01:28 AM |
-=DIY Bass Trap Construction=- | ProkDu | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 09-10-2005 02:53 AM |