|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Naslednik Firepoda, i jos jedan zanimljiv AD+mic pre uredjaj
http://www.sweetwater.com/publicatio...y&day=1&sid=27 Presonus FireStudio The PreSonus FireStudio is an 18-input 18-output FireWire recording interface loaded with eight microphone preamps, MIDI I/O, SPDIF I/O, word clock, eight channels of 96kHz ADAT (dual SMUX) I/O and a 36x18 DSP matrix routing mixer. The FireStudio is the big brother to the award winning FIREPOD, adding more inputs and outputs as well as the MSR (Monitor Station Remote) - a complete surround capable desktop remote control delivering the ability to switch between Track, Mix and Surround modes, as well as talkback, dim, mute, mono and dual headphone amplifiers. With the MSR, Track Mode delivers nine stereo mixes for monitoring in headphones during tracking. Mix Mode allows the user to switch between three sets of stereo monitors, and Surround Mode enables 5.1 surround control for mixing in surround sound. The FireStudio ships with a full compliment of software including Cubase LE, ACID XMC and the PreSonus ProPak - over 2GB of plug-ins, drum loops and samples. PreSonus FireStudio Features: High-speed FireWire (IEEE 1394) 24-bit / 96K sampling rate Eight Class A microphone preamps 8-channel 96k ADAT I/O (dual SMUX) S/PDIF I/O, MIDI I/O, word clock I/O 32x18 DSP matrix mixer / router Connect 3 FireStudio’s for up to 54 I/O’s Monitor Station Remote (MSR) included Cubase LE and ACID XMC included PreSonus ProPak Software Suite (over 2GB of plug-ins, loops and samples) Mac and Windows compatible
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Očekujem ih svaki dan, pa ću javiti utiske iz prve ruke...
Obećava, obećava...
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Napi?i nam i cjenu (u Artisu, naravno
![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Ne vjerujem da će biti nekog radikalnog kršenja cijena, iz prostog razloga što će FireStudio biti malo druga klasa u odnosu na FirePod... Ipak, ostaje da vidimo, a ja javljam...
![]()
![]() |
#5 |
Ivan Lekic
|
![]()
Ima li nekih novosti .. podrska asio? Kakva je sprava ..?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
mod?rateur analogue
|
![]()
imaju li preamp inputi analogne inserte ??
to je najveci zajeb kod (mog) fireface-a800, a i svih takvih sprava. jedino Apogee Ensemble je to rijesio kako treba. mozes ubaciti kompresor, eq itd. nema sanse da snimam bez "padobrana" tj. lagane kompresije ili limitera kod nule, da me zastiti od eventualija. mislim mozes spustiti nivo, ali nezelis previse zbog dinamike, a opet neznas kad ce nesto da izleti. Last edited by clusterchord; 27-10-2006 at 03:05 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
pa nabavi mixer
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
mod?rateur analogue
|
![]()
naravno da mozes staviti "neki" mixer ispred , ali poanta je.. zato onda placam za preampe na kartici, koje onda necu koristiti, i jos da trosim na mixer ?!?
ideja na spravicama poput firefacea ili motua i jest da imas "sve u jednom" . ako moras stavit ispred neki jeftilen mixer sa svojim groblje preampima, onda to ponistava cijeli smisao on-board preampa. (koji, istina, ni sami nisu bas nesto puno bolji). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ivan Lekic
|
![]()
ima li nekih novosti .. da li se pojavila u prodaji i koja je cena?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Firepod ima line input i preamp output koji su namenjeni za povezivanje sa externim uredjajima (efektima, kompresorima...) tako da verovatno i njegov veliki brat firestudio to ima.
A sto se tice cene firepoda u Artistu, ja sam ga kupio pre nekih mesec dana, i to mi je dao popust pa sam ga uzeo za 530 evra. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
FireStudio Mobile iz Presonusa | dejankuki | Computer Hardware | 1 | 20-08-2009 01:09 PM |
nove lampe za JMP-1 | Reinhardt | Gitarska Produkcija | 9 | 30-11-2008 09:25 PM |
Nove kutije | Rhino | Monitoring | 39 | 13-11-2007 06:24 PM |
Nova strava sprava iz PreSonusa | Tiki the Boyler | Computer Hardware | 2 | 31-01-2006 08:58 AM |