|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Ako bi neko mogao da mi preporuci bio bi mu puno zahvalan, koje predpojacalo (softversko) i koji kompresor staviti na ulaz u cubasu prilikom usnimavanja gitara. I da li se to uopste radi
![]() Pozz za sve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Ja sam malo konzervativan...
Moze to da se radi,ali ja sam ipak za varijantu da umesto nekog softverskog djubreta vise poradis na dobroj gitari , pojacalu, mikrofonu i hardverskom preampu tj. karti koju koristis... ...dobar gitaros je jos vazniji od gore pomenutih stvari... To mozes i posle usnimavanja da koristis...neki soft.preamp... Drugo je veliki studio,pa da se igramo sa skupim uredjajima i preampima i spravama... Dakle za kucno zezanje prvo dobar muzicar,pa najbolje moguce iskoriscavanje postojece opreme i znanja vezanog za usnimavanje pa kasnije mix...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 28-09-2009 at 11:02 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Ma dzaba dobar muzicar, ako ne usnimis da valja...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ako nesto stavis na ulaz pri usnimavanju, posle ne mozes da to promenis.A isti ti je vrag snimio clean pa stavio, nego stavio odma, jedina razlika je sto ne mozes da promenis ako stavis na ulazu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ako imaš mogućnost Direct Monitoringa (sa efektima) i paralelnog usnimavanja direktnog signala (bez efekata) - to je najbolja varijanta. Omogućiš gitaristi i sebi da čujete otprilike kako sve to treba da zvuči, a snimaš "suv" signal u Cubase. I bezbedan si što se tiče eventualnog klipovanja konvertora i kasnije obrade signala. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 30-09-2009 at 04:26 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Najbolji rezultat ces dobiti ako prvo gitaru ubodes u neku od gitarskih distorzija, pa onda u komp odnosno cubase gde ces koristiti samo simulaciju nekog od pojacala npr Marshall JCM 900.Fora je u tome da ces propustajuci gitarski signal kroz distorziju uz cisto malo gaina sa distorzije dobiti jaci i ujednaceniji,a bogami i cvrsci signal,nego ako ides na suv signal.Ne preteruj sa Gainom kako na svojoj distorziji tako i na vst pojacalu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
moguce al zapravo tako nikad nisam uspeo da dobijem dobar zvuk(mislim na pedalu u preamp pa simulacija kutije ) uvek mi je bolje zvucalo kad ili sve simuliram na kompu ili kad imam neki pod ili sta god pa sve na njemu simuliram osim eventualno nekih reverba i dileja
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote:
Mozda si mislio da sa pluginovima napravim sebi zvuk kakav hocu, tj stavim reverb i dileja itd.., pa poslije to skinem. Pozz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mikrofonsko predpojacalo do 300 E? | Jan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 20 | 08-02-2008 01:51 AM |
mikrofonsko predpojacalo.... | voomighty | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 03-02-2008 09:00 PM |
Koje predpojacalo??? | Milanche_show | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 25-01-2008 03:10 PM |