Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-11-2006, 10:25 AM   #1
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Default Windows "Vista"

Pravilo staro glasi: alat kojim dobro radi? ne menjaj, ali, ipak, znati?elji tjekom digitalne evolucije nemoguće je stati na put. Ima li ko ideju kako nam instalacija novog operativnog sistema iz "Edmonda" mo?e doprineti u radu. Čitajući brojne članke posvećene ovom petogodi?njem "projektu", zaključio sam da je akcenat, pre svega, na ?minki i nekim operativnim funkcijama koje te?ko da mogu interesovati DAWoholičare poput nas. Ipak, razvoj 64-tvorobitnog softvera mogao bi promeniti prvi utisak. Očigledno je, takođe, da "Microsoft" pretpostavlja i hardversko-sistemska ulaganja zarad lagodnog rada u novom sistemu. Vredi li u "Fiću" ugrađivati "Audijev" motor, ako je uporedba na mestu? Čak i na ovom forumu mo?e se shvatiti da rad sa audiom zahteva optimizaciju operativnog sistema. Pretpostavljam da ćemo i u slučaju "Viste" kao i kod "XP-a" promeniti sve parametre koji mogu opteretiti procesor i RAM. Ono ?to preostaje a novo je upravo i jesu razlozi za promenu operativnog sistema. Ima li ih?
Old 14-11-2006, 10:58 AM   #2
nESbo
Member

nESbo's Avatar

Default Re: Windows "Vista"

Sa ovom nestabilnom verzijom Viste koju sam probao ne moze nista da se uradi. Videcemo kakva ce prica biti sa gotovom Vistom i Nuendom 4. Mada iskreno, ja koristim Win XP samo zato sto to Nuendo 3 koristi, moj favorit je ipak Win2K pro.
Old 14-11-2006, 12:02 PM   #3
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Microsoft tvrdi da che Vista dozvoljavati raspolaganje RAM-om slichno kao shto je to na Mac-u sluchaj. Dakle definirash koliko RAM-a mozhe koristiti koja aplikacija i tako izbjegnesh smrzavanja i legendarni "not responding" fenomen. Ovo bi bilo korisno ukoliko servis za raspolaganje memorijom neche i sam koristiti 15% raspolozhivog RAM-a za obavljanje te funkcije.

Registry ostaje kao i do sada. Rak rana Windowsa ochito ne smeta ekipu iz Microsofta. Valda su shvatili da bi to povechalo preformanse hardvera i da neche imat kome prodavat svoje hi-tech procesore. Ovako uz state of the art procesor isporuchuju OS koi jedva radi na tim procesorima.

Grafichki noviteti vjerojatno vesele populaciju ali ja ih nalazim neukusnima i nakaradnima a neshto mi govori i da che to dodatno zakochit vech ionako zakochen sistem.

Uglavnom dok se Steinberg ne zakune da Cubase ili Nuendo rade bolje na Visti nego na XP-u ne uzimam Vistu u obzir ni pod razno.
Old 14-11-2006, 12:48 PM   #4
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

ako vec zelis 64bitni os, probaj x64, pod uslovom da imas 64bitne drajvere za zvucnu.

imam e-mu i odlicno mi radi, 32bitni ableton je brzi oko 13% nego na xp pro.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2006, 01:00 PM   #5
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Ako uzmemo u obzir cenu dobrog 64-tvorobitnog procesora i matične ploče za dotičnog, 13 odsto mi se vi?e čini kao pomak, nego kao uspeh.
Old 14-11-2006, 01:23 PM   #6
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

trenutno samo i imas 64bitne procesore u ponudi i to po relativno povoljnim cenama.

ja sam uporedjivao performanse istog procesora na razlicitim operativnim sistemima.
Old 14-11-2006, 03:35 PM   #7
alen
VIP Member

alen's Avatar

I kakvi su rezultati ? Ja sam se sa 64-bitnog semprona 2200 vratio na 32-bitnog full P4 na 3.0 Ghz defaulta.Jesam li napravio gresku ?
Old 14-11-2006, 04:43 PM   #8
peraZdera
Guest

Quote:
32bitni ableton je brzi oko 13% nego na xp pro.
32bitni? Kako to?!
Jel probao neko 64bitni Sonar? to me zanima kako radi.
Da li postoje 64bitni vst efekti?
  Reply With Quote
Old 14-11-2006, 04:59 PM   #9
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by alen
I kakvi su rezultati ? Ja sam se sa 64-bitnog semprona 2200 vratio na 32-bitnog full P4 na 3.0 Ghz defaulta.Jesam li napravio gresku ?
nisi, ipak je 3.0 jace od 2.2

Quote:
Originally Posted by peraZdera
32bitni? Kako to?!
lepo, normalan ableton live (32bit) radi u compatibility modu na x64 brze nego native u xp pro.
naravno, ceka se 64bitna verzija.
Old 16-11-2006, 09:31 AM   #10
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

I ja sam uvek bio znatizeljan. Instalirao sam xpx64 i citao i citao i nadao se da cu bar negde naci neki rewiev gde je neko dobio neko ubrzanje sa x64. Medjutim svi kazu jedno te isto. Ubrzanja nema ukoliko je aplikacija 32-bitna. Mozda taj Ableton, to ne znam, ovo sto sam ja citao odnosilo se uglavnom na sinteticke testove i nisam mogao naci nijedan razlog da se cimam da bih se prebacio na x64, te sam ga deinstalirao.
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules